advokato konsultacija

Pašauktųjų konsultacija: kuo gali padėti advokatai?

Išvertus iš lotynų kalbos, žodis ,,advokatas“ reiškia pašauktasis (lot. advocatus – ,,pašauktasis“), o šiandien visuomenėje įprasta advokatais vadinti tokius privačius, specialų teisinį išsilavinimą įgijusius asmenis, kurie gali teikti įvairias teismines arba neteismines paslaugas. Pagal klientų reikalavimą, advokatai taip pat turi teisę juos atstovauti teisme ar kitose institucijose, taip profesionaliai gindami jų interesus.

Kaip ir anksčiau, taip ir dabar šios specialybės atstovai yra itin populiarūs ir reikalingi žmonėms. Įvairiose gyvenimo situacijose, prireikus profesionalios teisinės konsultacijos, advokatai būtent ir tampa tie žmonės, kurių dėka lengviau išsisprendžia ginčai, o retkarčiais, tam tikros situacijos iš vis net ir nepasiekia teisėjo.

Advokato konsultacija šiandien apima daugybę dalykų. Vieni iš jų yra šie:

  •  problemų sprendimo būdai, nesikreipiant arba kreipiantis į teismą ar kitą instituciją, kuri yra atsakinga už ginčų sprendimą;
  •  reikiamų teisinių priemonių rekomendacijos veikiant prieš kitą šalį;
  •  dokumentų, tokių kaip paraiškų, tvarkymas, jų atstovavimas, apgynimas (šios paslaugos itin dažnos darbuotojų ginčų su darbdaviu metu arba skolininkų ir kreditorių atvejais).

Dar advokato konsultacija apima ir procedūras, kurias atlieka ir juriskonsultas. Kitaip tariant, prireikus, advokatas gali sutvarkyti konkrečios organizacijos teisinius klausimus, jai atstovauti.

Advokato konsultacija asmeniui gali būti suteikta licencijuoto, t. y., laisvai samdomo, teisininko arba advokato, dirbančio tam tikroje valstybinėje institucijoje susitikimo metu.

Taigi, kilus nesklandumams versle, tvarkant turtinius reikalus ar kitus reikalus, reikalaujančius profesionalios teisinės pagalbos, nedvejokite ir pasitarkite su tos srities specialistais. Savo darbą išmanantys advokatai konsultacijų metu suteiks naudingos informacijos ir padės įveikti teisinius rūpesčius.

Scroll to Top