ES parama ūkininkams

Es parama ūkininkams padėtų ne tik jiems

Europos sąjungos parama ūkininkams nebus teikiama amžinai. Tai žino visi, tačiau paraiškos pildomos ją gauti vis tiek truputį vangokai ir ūkininkai nesistumdo eilėse prie paramos gavimo klausimais konsultuojančių įmonių durų. Kodėl?
 

Galbūt vieni ūkininkai yra nusistatę prieš bet kokius finansinius įsipareigojimus ir yra konservatyvesni, tad į ES paramą ūkininkams žiūri kiek per piršus. Gali būti ir taip, kad tokie ūkininkai nėra apsišvietę ir nežino paramos galimybių. Kiti, kurie konsultuojasi ir domisi naujausia informacija, stengiasi iš ES paramos ūkininkams teikiamų galimybių pasiimti viską, ką tik įmanomą: dotacijas už užaugintas kultūras, techniką, ūkinės paskirties statinius ir panašiai.
 

Es parama ūkininkams pradėjo naują etapą. Būtent dabar yra puikus laikas teikti paraiškas, nes prasidėjo du tūkstančiai keturioliktųjų – du tūkstančiai dvidešimtųjų ES paramos ūkininkams etapas.

To pasekoje, Lietuvos respublikos žemės ūkio ministerija skelbia 2014 -2020 kaimo politikos programą, kurios tikslai yra skatinti žemės ūkio konkurencingumą, užtikrinti tausojantį gamtos išteklių valdymą ir klimato politikos veiksmus, bei siekti subalansuotos teritorinės kaimo ekonomikos ir bendruomenių plėtros rėmimą.
 

Es parama ūkininkams puikiai padeda įgyvendinti šiuos Lietuvos respublikos žemės ūkio ministerijos tikslus. Ūkininkai gali ne tik efektyviai panaudoti paramą didindami savo pelną, bet ir kurti gerbūvį, skatinti kaimo švietimą ir kelti kultūros lygį.

Juk švietimas kaime priklauso ne tik nuo valstybės, bet ir nuo didžiųjų ūkininkų sąmoningumo. Gavę paramą ir lengviau pasiekdami finansinius tikslus, žemvaldžiai galėtų savanoriškai prisidėti prie varguomenės švietimo.

 

Scroll to Top