transportavimo paslaugos, logistika

Įmonių steigimas Lietuvoje. Kokia sritis greičiausiai atsiperka?

Lietuvoje kasmet įsteigiamos kelios dešimtys tūkstančių įmonių. Identifikuojama tik dalies įkurtų įmonių ir bendrovių veikla, kai kurios įsteigtos įmonės visai nevykdo jokios realios veiklos. Tačiau, visgi, didžioji dalis įsteigtų bendrovių sėkmingai vysto pradėtą verslą. Maždaug penktadalis įsteigtų įmonių teikia vienokias ar kitokias paslaugas. Paprastai didžioji dalis įsteigtų įmonių priklauso prekybos ir remonto sritims, o taip yra todėl, kad įsteigti tokias įmones ir vykdyti bei vystyti tokias veiklas yra kur kas lengviau nei įsteigti verslą technologijų, gamybos srityse. Kad įmonių steigimas šiose srityse būtų sėkmingas, nepakanka potencialo ir verslumo gyslelės. Norint įsteigti verslą gamybos ir technologijų srityse, privaloma turėti nemenką pradinį kapitalą. Sakoma, kad verslas, teikiantis transporto paslaugas, priskiriamas prie greičiausiai atsiperkančių verslo sričių.

Transporto paslaugos ir logistika - priemonių rūšys ir paslaugų apibrėžimai

Transportavimo sritis yra labai plati, dažniausiai, įmonės, kurios vysto veiklą transporto paslaugų srityje, kartu teikia ir sandėliavimo, ekspedijavimo, logistikos bei muitinės tarpininkavimo paslaugas. Tai kompleksinės paslaugos, kurios, teikiamos viename komplekte, yra patogiai prieinamos transporto paslaugų klientams.

Transporto paslaugos paprastai skirstomos pagal transporto rūšį ir reikšmę. Priklausomai nuo transportavimo rūšių, transporto paslaugų teikėjas gali savo klientui pasiūlyti įvairovę pagrindinių ir specifinių paslaugų ir jų derinių.
1. Transportavimas žemės transporto priemonėmis — vilkikais (puspriekabėmis), krovininiais automobiliais, traukiniais, furgonais ir kt.
2. Transportavimas vandens transporto priemonėmis — keltais, baržomis, laivais ir t.t. Krovinių (konteinerių) gabenimas vandens transportu pasitarnauja tuomet kai didelių gabaritų kroviniai transportuojami į šalis, kurios yra apsuptos jūromis ir vandenynais.
3. Transportavimas oro transporto priemonėmis. Populiariausias oro transportas — lėktuvas, taip pat, specifiniais atvejais, transportavimui naudojami ir sraigtasparnia. XX a. p. p. sunkiai atrodantys, tačiau lengvi ir talpūs dirižabliai taip pat tarnavo kaip transportavimo priemonė, iki kol nugrimzdo užmarštin po 1937 metų katastrofos su vokiečių dirižabliu pavadinimu „Hindenburgas“.

Transporto priemonės dar skirstomos į dvi rūšis: motorines ir bemotores transporto priemones. Įmonių steigimas Lietuvoje leidžia įvertinti ir Lietuvos ekonominę padėtį. Jei klesti nekilnojamojo turto sritis, tai ženklas, jog ekonominė padėtis teigiama. Transportavimo paslaugos yra patrauklios tiems naujiems verslininkams, kurie nori, kad jų investicijos kuo greičiau atsipirktų. Pirkiniais ir remonto paslaugomis verčiasi tie, kurie turi ribotą kapitalą.

transporto paslaugos

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top