apie lietuvos universitetus

Apie Lietuvos universitetus

Lietuva garsėja kaip šalis, kurioje aukštesnįjį išsilavinimą pasiekią didžiausias kiekis šalies piliečių visoje Europoje. Iš tikrųjų dauguma jaunuolių net neplanuoja rinktis kažko kito, dar mokykloje mokiniai yra ruošiami aukštajam mokslui geriausiuose Lietuvos ir pasaulio universitetuose, taip pat kolegijose. Ką iš tikrųjų galima trumpai pasakyti apie Lietuvos universitetus? Ko gero didžiausias išskirtinumas tai, kad jų yra tikrai daug, palyginus su kitomis šalimis, Lietuvoje esančių aukštųjų mokyklų procentas gyventojams yra kur kas didesnis nei kitose Europos šalyse.

2015-aisiais meta buvo atliktas oficialus valstybių, privačių universitetų ir kolegijų reitingavimas. Reitingavimas buvo vykdomas išskirtinai daug dėmesio skiriant būtent universitetų studijų kokybei, akademiškumo lygiui. Taip pat atliktas palyginamosios veiklos tyrimas. Viso buvo išsikelti 7 kriterijai ir juos sekė 60 pokriterijų. Tokie reitingavimai yra puiki galimybė sužinoti daugiau informacijos apie Lietuvos universitetus, jų kokybę ir mokslo vertę.

Reitinguose pirmą vietą, kaip ir dažniausiai, išlaikė Vilniaus universitetas, toliau sekė Kauno technikos universitetas, o po jo dar vienas Kaune esantis universitetas – VDU. VGTU šiuo atveju pasiekė ketvirtą vietą, pasirodydamas kaip silpnesnis technikos universitetas, lyginant su Kaunu. Geriausias universitetas iš privačiojo sektoriaus yra pripažintas ISM esantis Vilniuje. Taip pat reikia nepamiršti ir valstybinių kolegijų. Pirmavo Vilniaus kolegijo, po jos iškart sekė Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla,Kauno technikos kolegija ir Kauno kolegija. Geriausia nevalstybė kolegija – Vilniaus dizaino kolegija.

Pagrindis Europos Sąjungos tikslas susijęs su aukštuoju išsilavinimu, tai, kad jį tuėrtų bent 40% šalies piliečių, lietuviai gali pasigirti puikiu rezultatu – šalyje daugiau nei 50% turi aukštąjį išsilavinimą. Visgi siekiant pasirinkti tinkamą specialybę yra svarbu skirti laiko skaitant apie Lietuvos universitetus, kolegijas ir galų gale paprasčiausiai profesines mokyklas, mokantis amatų.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top