viesojo transporto lengvatos vilniuje

Viešojo transporto lengvatos Vilniuje

Vilnius turi ilgą viešojo transporto istoriją pilną įvairiausių įvykių, reikšmingų pokyčių. Dar tik keletas metų kaip po miestą važinėja naujieji greitųjų maršrutų autobusai: 1G, 2G, 3G, 4G, 5G, 6G. Jie buvo pasiūlyti ir sukurti siekiant pagreitinti populiariausius Vilniaus maršrutus, skatinti žmones važinėti taip pat ne tik tiesioginiais maršrutais, bet taip pat ir perlipant į kitus autobusus, troleibusus. Kartu su greitųjų autobusų pradžia Vilniuje buvo integruotos ir specialiosios “vilniečio kortelės”, kurios supaprastino ir patobulino viešojo transporto naudojimą ir vilniečių interaktyvumą su turima mano.vilniustransport.lt paskyra.

“Vilniečio kortelė” dabar yra greitas ir patogus metodas susitvarkyti su visais viešojo transporto reikalais. Viena aktualiausių kortelės funkcijų – viešojo transporto lengvatos ir jų valdymas tiesiai iš savo namų. Iš pradžių vertėtų žinoti kokios viešojo transporto lengvatos išvis egzistuoja Vilniaus viešąjajame transporte. Jūs pirkdami Vilniečio kortelę spaudos kioske privalote iš pradžių paprašyti lengvatinės kortelės. Tai reiškia, kad jūs gausite kortelę, kurią galėsite pildyti lengvatinėmis paslaugomis. Tad jeigu esate studentas, pensininkas, moksleivis, invalidumą turintis žmogus ir t.t., nepamirškite būtinai pardavėjo paprašyti būtent Jums skirtos kortelės. Jeigu neesate įsitikinęs, kad Jums priklauso lengvata arba kokio dydžio, daugiau informacijos apie tai ieškokite oficialiame Vilniaus viešojo transporto puslapyje, kur visos sąlygos yra tiksliai išdėstomos.

Jeigu jau įsigijote kortelę su lengvatomis, galite pasinaudoti puikia elektroninio bilieto pildymo internetu paslauga paprastai bei greitai. Jūs turite prisiregistruoti į savitarnos puslapį – mano.vilniustransport.lt ir ten turėsite savo asmeninę paskyrą. Tada priregistruosite savo turimą kortelę (galite ir daugiau jeigu norite valdyti ne vieną kortelę, pvz.: savo vaikų). Dabar galite pildyti savo kortelę norimais bilietais, kur galite pasirinkti ne tik laiką, bet taip pat ir Jums priklausančias viešojo transporto lengvatas.

Savarankiško bilietų pildymo sistema kol kas yra po truputį tobulinama ir su laiku turėtų būti dar patogesnė ir prieinamesnė visiems vilniečiams.

Scroll to Top