Vilniaus parkai

Lietuvos sostinė Vilnius, kasmet visais metų laikais kviečia apsilankyti turistus bei pasižvalgyti po miestą ir su juo susipažinti. Tai unikalus miestas, su itin išsaugotu autentišku senamiesčiu, architektūra, aikštėmis, pastatais ir sodais. Tikriausiai Baltijos šalyse nėra tokios sostinės, kurios centre stovėtų didingą istoriją turinti pilis, bei įspūdingo grožio katedra ir jos bokštas. Tačiau reikia nepamiršti, kad miestą supa žaliuojantys plotai ir tarp miesto šurmulio čia įsipina Vilniaus parkai bei sodai, kuriuose galima ramiai pasėdėti bei pasimėgauti gamtos ramumu. Daugelis Vilniaus parkų bei miškų yra šio miesto privalumai, kurie ir žavi turistus bei miesto svečius. O dabar susipažinkite Jus su gražiausiai Vilniaus parkais.

Vingio parkas
Prie pat Neries upės, pačiame Vilniaus centre yra įsikūręs Vingio parkas. Šalia parko stovi klasicizmo stiliaus koplytėlė, o šalia jos galima išvysti vokiečių karių kapus. Vingio parkas išties yra viena mėgstamiausių pasivaikščiojimo, poilsio bei pramogų vieta mieste. Tikriausiai dėl to, kad šalia miesto šurmulio galima staiga persikelti į miškų apsuptį. Parke galima važinėtis dviračiais, riedučiais, turistams yra siūloma paslauga išsinuomoti norimą ratuotą priemonę bei mėgautis pramogomis. Taip pat parke dažnai vyksta įvairūs renginiai, koncertai, šventės. Taip pat šiame parke galima aktyviai sportuoti, užsiimti joga, arba tiesiog smagiai pasibūti su draugais ant pievutės bei skaityti knygas gamtos apsuptyje. O tuomet panorėjus vėl keliauti į tiesiog gyvą miestą.

Europos parkas
Šiek tiek nuo Vilniaus miesto atitolęs, tačiau įspūdingas skulptūrų parkas. Šiame parke susilieja gamta ir menas, nes čia yra įsikūręs šiuolaikinio meno muziejus. Europos parke yra eksponuojama daugiau nei 100 įvairių pasaulio menininkų skulptūrų. Pripažinti menininkai ir kūrėjai šiame parke yra palikę dalį savo kūrybos. Jame galima pamatyti rekordiško dydžio skulptūrą, kuri padaryta iš televizorių, taip pat ir kitų įspūdingų meno kūrinių po atviru dangumi. Išalkus galima užsukti į restoraną, norint papramogauti yra suteikiama galimybė išsinuomoti dviratį arba aplankyti unikalų paštą.

Pavilnių regioninis parkas
Vilniaus parkai turi kuo didžiuotis, turėdami Vilnios slėnį, kuriame yra unikalus geografinis bei geologinis paminklas – Pučkorių atodanga. Nuostabus miško kraštovaizdis tiesiog gniaužia kvapą stebint jį nuo atodangos. Slėnyje taip pat yra patrankų liejyklą, vandens malūno teritorija, kuriame yra įsikūręs restoranas „Belmontas“. Šalia taip pat yra žirgynas, todėl ši vieta tiks aktyvų poilsį mėgstantiems lankytojams. Norint leisti laiką gamtoje siūlomą žvejoti arba traukti į pėsčiųjų žygius.

 

 

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top