Lankytinos vietos šeimai (2 dalis)

Galbūt Jūsų šeimai, o ypač mažiesiems patiks apsilankymas Žaislų muziejuje. Šiltadaržio g. įsikūręs muziejus pasitinka su įvairiausiais žaislų eksponatais, kuriuos galima net išmėginti. Tai senoviniai žaislai su kuriais galbūt žaidė ir jų seneliai. Tai šaunus muziejus, nes jame galima ne tik papramogauti, bet ir pasisemti žinių. Jame vyksta edukacinės programos mažiesiems, vilkelių dirbtuvės, jaunojo archeologo tyrinėjimai, žaislinių lėlių gamyba bei vaškinių figūrų liejimas. Apsilankę muziejuje išeisite ne tik gera nuotaika, bet ir daug sužinoję apie seniausius žaislus bei jų gaminimo technikas.

Lankytinos vietos šeimai taip pat yra energetikos bei technikos muziejai. Vienas iš jų yra visai šalia Karaliaus Mindaugo tilto, buvusioje elektrinėje įsikūręs muziejus kviečia visus technikos mėgėjus. Čia labiausiai patiks berniukams, bet ir mergaitės turėtų būti įdomu. Veikiantis transporto skyrius vilioja pamatyti senovinius automobilius, motociklus. Čia taip pat veikia ir interaktyvios ekspozicijos skirtos vaikų švietimui. Čia eksponatai šmaikščiai parodo technikos išradimus. Taip pat čia vyksta įvairios dirbtuvės, kurios skatina vaikus domėtis technika bei energetika.

Geležinkelio muziejus yra dar vienas lankytinas objektas visai šeimai. Čia pat esančioje geležinkelio stotyje galima užlipti į antrą aukštą ir pasižvalgyti po Geležinkelio muziejų. Vaikai ir jų tėveliai gali susipažinti su geležinkelio visa istorija bei pasižvalgyti po muziejų, kuriame eksponuojami įvairūs maketai, istorinės nuotraukos. Taipogi Geležinkelio muziejus pasipildė dar keliais įspūdingais eksponatais – tai senoviniu garvežiu, įvairiai riedmeniais, vagonai, kelio automobiliais. Mažiesiems pasakojama istoriją apie geležinkelio bėgius, traukinio veikimo principus.

Ir galiausiai savo kelionę galite užbaigti Gedimino prospekte įsikūrusiame Pinigų muziejuje, kuris netik siūlo interaktyvų pasivaikščiojimą po pinigų šalį, bet ir pinigų mašiną, kuri gali įvertinti pačio žmogaus vertę pinigais. Taip pat čia suteikiama informacija apie lietuviškus pinigus, visą jų istoriją ir raidą. Yra rengiamos edukacines programos ir įvairios ekskursijos.

Scroll to Top