parduodamas sklypas

Patarimai perkant sklypą

Atrodo, nėra nieko paprasčiau, kaip įsigyti gabalėlį sklypo jums mieloje vietovėje. Deja, norėdami jame statyti gyvenamosios paskirties objektą, turite išvaikščioti daugybę institucijų, gauti leidimus, teigiančius, jog ši teritorija nėra turtinga iškasenų ir panašiai. Pirkdami žemės sklypą, turėtumėte atkreipti dėmesį į šiuos dalykus:

  • Jei perkate sklypą savo galimybėms išpildyti (statyti komercinės ar gyvenamosios paskirties objektus), nepasitikėkite vien pardavėjo žodžiu. Tuščiam sklypui parduoti nebūtina visko apie jį žinoti, tad jums daug kas gali būti nutylėta.
  • Pirmiausiai susidomėję pasiūlymu turite savininko pateikiamus faktus apie sklypą palyginti su duomenų bazėse pateiktais duomenimis, kadastriniais matavimais ir t.t.
  • Šiuos veiksmus atlikti reikia iki avanso davimo, kitaip galite likti apgautas.
  • Jei norite apsisaugoti nuo konkurentų, taip pat norinčių šio sklypo, galite pateikti savininkui avanso sutartį, kurioje yra punktas, teigiantis, kad jeigu savininkas nurodė netikslius faktus apie parduodamą sklypą, avansas turi būti grąžintas pirkėjui. Taip ir apsisaugosite nuo konkurentų, kurie tokiu atveju negalės pirmiau už jus nusipirkti sklypo, ir nuo savininko apgaulės.
  • Detaliajam sklypo planui ištyrinėti, pasamdykite architektą – bus lengviau ir paprasčiau.
  • Pasidarykite geologinius žemės tyrimus, nes sklype vyraujanti grunto rūšis gali atsiliepti tam, ką ruošiatės sklype statyti, auginti ar kasti.

Tad pagrindinis patarimas norint įsigyti parduodamą sklypą – viską apie jį išsiaiškinti, o kol tai darote, būti pasirašius užstato sumokėjimo sutartį, neleisiančią šeimininkui pateikti melagingų faktų ir parduoti objekto kitiems asmenims.

Scroll to Top