Akcija “Aš neimu kyšių”

Vilniuje išties vyksta daug įvairiausių akcijų, kurių metu yra mokoma moralės. Viena iš tokių akcijų, tai lipdukų klijavimas Vilniuje ant automobilių, akcijos pavadinimas „Aš neimu kyšio“, kuomet šie lipdukai yra dalinami Seimo nariams, gydytojams bei pareigūnams, kurių aplinkoje dažniausiai pasitaiko skandalų, kuomet duodami kyšiai. Nesenai tokia akcija buvo paskelbta Seime, o seniau ir policijoje, kuomet pareigūnai turėjo ant savo tarnybinių automobilių užsiklijuoti tokį lipduką ir jeigu pareigūnas yra pagaunamas imant kyšį, tuomet ant jo dalinių durelių stiklo užklijuojamas lipdukas „Pagautas siūlant kyšį“. Tai savaime pamokantis gestas, kurio metu primenama, kad kyšio ėmimas yra lygūs nusikaltimui.

Tai socialinė akcija, kaip lipdukų klijavimas Vilniuje tampa tradicija, kuri kasmet yra atnaujinama. Kadangi tokia akcija negali būti skirta vien pareigūnams, gydytojams ir aukštas pareigas užimantiems Seimo nariams, tai reikėjo į šią akciją įtraukti ir tuos, kurie duoda kyšius, tai paprastus žmones. Tad tokia akcija buvo sukurta ir piliečiams, kuomet jie buvo stabdomi gatvėje bei jiems buvo duodami lipdukai su šūkiu „Aš neduodu kyšio“. Tad dabar ant daugelio vilniečių transporto priemonių galima pamatyti šį šūkį, kuris parodo, kad vairuotojas dalyvavo šioje socialinėje akcijoje.

Tokia netradicinė forma yra naudojama tam, kad būtų pamokyti tie kurie ima kyšius, bei priverstų susimastyti tuos, kurie apie jų davimą bei gavimą galvoja. Ryškiaspalvis lipdukas yra priminimas visiems vairuotojams bei gyventojams, kad kyšio davimas yra nelegalus ir draudžiamas Lietuvos įstatymų. Tad svarbu jau dabar keisti žmonių požiūrį bei išsisukimą nuo tam tikrų situacijų. Ar tai būtų bauda, palankesnio nuosprendžio. priėmimas, ar geresnių vaistų gavimas. Visi esame lygūs ir niekas savo pinigais neturi papirkti tam tikrų sprendimų.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top