Novaturas

Pažintinė kelionė. Keliauju pats ar su kelionės organizatoriumi?

Kiekvienos kelionės organizavimas reikalauja daug laiko, ir dar daugiau pastangų. Jos gali būti brangios, gali būti pigesnės ar net beveik už dyką. Viskas priklauso nuo to, su kuo, kur ir kaip keliaujate. Jeigu planuojate keliauti ir organizuoti kelionę pats, turėsite įdėti daug pastangų.

Kelionės planavimas

Kiekvienas žmogus, kuris ryžtasi kelionę planuotis pats, turim tam skirti daug laiko, žinoti kaip tiksliai sudaryti kelionės maršrutą ir viską apgalvoti iki smulkmenų. Planuojantiems pažintinę kelionę, patartina:

  • Iš anksto užsisakyti lėktuvo bilietus. Lėktuvų bilietai, iki kelionės likus maždaug pusei metų, būna, dažniausiai, pigesni, dėl šios priežasties patartina kelionę planuoti kaip įmanoma ankščiau.
  • Užsakyti viešbutį. Viešbutį galima rasti interneto pagalba. Dažniausiai, žmonės renkasi tokius internetinius puslapius kaip booking.com, kuriuose yra pateikiami įvairūs nakvynės variantai. Netingėkite ir paieškokite, tokiu būdu užsisakysite pigesnę, tačiau gerą nakvynės vietą.
  • Pasidarykite kelionės maršrutą. Maršrutą būtina pradėti planuoti pasitarus su jumis keliaujančiai žmonėmis. Svarbu išgirsti kiekvieno nuomonę, žinoti ką tiksliai aplankyti ir pamatyti nori keliauninkai. Nusipirkite žemėlapį, jame susižymėkite planuojamas aplankyti vietas, kelius, kuriais važiuosite. Tokiu būdu lengviau susiorientuosite aplinkoje ir nepasiklysite kelionės metu.
  • Pasidarykite lankytinų vietų/ objektų sąrašą. Jeigu keliaujate trumpai, tai tikrai pravers, kadangi vienos kelionės metu tikrai visko nepamatysite. Internete paieškokite kas jus domina labiausiai, ką norite pamatyti, kaip norite susipažinti su šalimi.
  • Nuspręskite kiek pinigų galite skirti savo kelionei. Apskaičiuokite net mažiausias išlaidas, pasižiūrėkite kiek kainuoja aplankyti lankytinus objektus. Nepamirškite pasiimti papildomų pinigų, nenumatytoms išlaidoms.

Kelionė su kelionių organizatoriumi

Daugelis žmonių renkasi keliauti su kelionių organizatoriumi. Lietuvoje yra ne vienas kelionių organizatorius, kuris organizuoja keliones į įvairias pasaulio šalis. Bene žinomiausias yra Novaturas. Galima teigti, kad Novaturas yra pats didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse, kuris organizuoja pačias įvairiausias keliones. Jeigu kyla klausimų ir sunku apsispręsti kurį kelionių organizatorių pasirinkti, vienas iš optimalių variantų – Novaturas.

Kelionių organizatoriai siūlo pilnus kelionių paketus ir suplanuoja kelionę už patį žmogų. Dažniausiai kompanijos pasirūpina viskuo: transportu iki oro uosto, užsako lėktuvo bilietus, šalyje, po kurią keliaujama, pasiūlo gidą. Rinkdamiesi kelionių organizatorių neapsirinka nei vienas, kadangi tai vienas iš paprasčiausių būdų pamatyti šalį nepatiriant streso, nes viskas būna suplanuota ir žinoma iš anksto.

Scroll to Top