STOGO DENGIMAS LIETUVOJE

 

Kaip ir žmogus be galvos negali būti, taip ir namas be stogo. Tik yra skirtumas, kad galvos juk pasirinkti ar pasikeisti negali, tačiau stogą priešingai, gali išsirinkti kokį tik nori ar net susikurti pats. Šiomis dienomis klientui yra suteikiama galimybė išsirinkti viską nuo A iki Z, konsultuojantis specialistas gali tik patarti ar padėti apsispręsti. Taip yra visame pasaulyje, ne išimtis ir stogo dengimas Lietuvoje.

Šiuo metu stogo dengimo Lietuvoje rinka yra labai plati, galima pasirinkti begale stogo dengimo medžiagų tipų. Todėl, kyla klausimas , kaip išsirinkti tinkamą, juk ne visi mes esame stogo dengimo specialistai.

  1. Lanksčios bituminės čerpės – jos yra patvarios ir ilgaamžės, taip pat pasižymi puikiomis izoliacinėmis savybėmis. Tiek garsą tiek šilumą sulaiko viduje ir tiek šalčiui, drėgmei ar vėjui neleidžia patekti iš išorės į namo vidų. Šių čerpių sudedamosios dalys yra gaminamos iš aukščiausios kokybės medžiagų, naudojant tik geriausias ir pažangiausias technologijas.

  2. Keramikinės čerpės – jos gaminamos smėlį, molį ir vandenį maišant kartu bei žiedžiant aukštoje temperatūroje. Tokia stogo danga yra puikiai pritaikyta atšiauriam Lietuvos klimatui, puikiai atlaiko galingus vėjus, stiprų lietų ar vasaros kepinančią saulę. Toks stogo dengimo tipas ypatingai dažnai naudojamas norint rekonstruoti namus ar juos renovuojanti, tačiau dabar vis dažniau naudojamas ir naujų namų statybai, kaip garantijos, grožio ir ilgaamžiškumo garantas.

  3. Betoninės čerpės – tokias čerpes dar galima vadinti dirbtiniu akmeniu, nes sumaišant kelis komponentus ir kaitinant aukštoje temperatūroje yra išgaunama būtent ši medžiaga – betonas. Toks stogo dengimas yra itin populiarus Lietuvoje, kadangi atsižvelgus į kainos ir patvarumo santykį.

  4. Skardinės čerpės – ši stogo danga pasižymi savo lengvumu ir palyginti lengvu montavimo būdu. Jos yra ypatingai mėgstamos nes su jomis lengva dirbti, yra palyginti pigios ir galima nesunkiai transportuoti. Tačiau su jomis dirbti reikia atsargiai, nepažeidžiant paviršiaus, nes po kurio laiko veikiant gamtos veiksniams jos pradės rūdyti.

Taigi, aiškiai matome, kad stogo dengimo Lietuvoje atveju pasirinkimas tikrai yra. Statybų specialistai jums pasiūlys patį geriausia variantą, atitinkantį jūsų kišenei, gyvenamai vietai bei norams.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top