MUITINĖS TARPININKAI VILNIUJE

 

Šiomis dienomis tikrai daugelis siunčiamės daiktus iš užsienio šalių. Nepaisant esame juridinis ar fizinis asmuo turime praeiti Lietuvos muitą. Na o kuo mūsų siunta yra didesnė, tuo labiau galime patraukti muitininkų akį. Vienos siuntos paprasčiausiai „praslysta“ lengvai, o kitos yra kruopščiai patikrinamos. Bet kokiu atveju neretai reikia sutvarkyti daug dokumentų, kad mūsų siunta galėtų keliauti toliau, tačiau ne visi mes suprantame tas popierizmo subtilybes. Tačiau dabar tai yra ne problema, nes visa tai gali sutvarkyti muitinės tarpininkai Vilniuje (http://www.adrem.lt/lt/paslaugos/muitines-tarpininkavimas). Šiomis paslaugomis užsiimantys žmonės puikiai sutvarkys visus formalumus.

Muitinės tarpininko funkcijos yra užpildyti dokumentus skirtus muitinės formalumams atlikti ir pateikti muitinei. Tačiau muitinės tarpininkai Vilniuje atlieka ne tik šias paslaugas, bet ir begale papildomų. Tokių kaip:

Leidimo išvežti/ įvežti prekes perdirbti gavimas. Konkrečiau tai yra paslauga kai iš muitinės gaunami leidimai perdirbimui.

Laikinų procedūrų kontrolė. Kitaip tariant prekes įvežant terminuotam laikui, muitinės tarpininkai Vilniuje rūpinasi, kad nebūtų pažeistos muitinės procedūros terminas.

Atitikties sertifikatų gynimas. Jie gauna pagal sertifikavimo taisykles išduota dokumentą, liudijantį, kad reikiamu būdu identifikuotas produktas, procesas ar paslauga atitinka tam tikrus reikalavimus. 

Dokumentų pristatymas. Kurjerių pagalba dokumentai yra pristatomi į paskirtąją įmonę.

Muitinės inspektoriaus iškvietimas – paslauga, kai muitinės inspektorius esant būtinumui patikrinti prekes iškviečiamas į prekių buvimo vietą.

Higieninis krovinio įvertinimas – klientų atstovavimas išimant ar patvirtinant veterinarinius dokumentus.

Fizinio-juridinio asmens registravimas muitinėje – tai naujo kliento mokama registracija Muitinės prievolininkų registre, kai įmonei ar fiziniam asmeniui suteikiamas individualus identifikacijos kodas (EORI), reikalingas atliekant muitinės procedūras.

Tranzitinių (T1) krovinių administravimas – tranzito atveju suteikiame garantijas, stebime, ar procedūra užbaigta, informuojame apie krovinio lokaciją.

Taigi jeigu norite, kad jūsų dokumentai būtų tinkamai sutvarkyti patekus į muitine, rekomenduotina samdyti muitinės tarpininkus.  

Scroll to Top