Kaip išsirinkti kepsninę artėjančiam barbekiu sezonui?

Ne paslaptis, daugumai šiltasis sezonas asocijuojasi su šildančiais saulės spinduliais, maudynėmis bei laiko praleidimu gamtoje. Kitaip tariant, geras laiko praleidimas gamtoje su draugais ar šeima yra neįsivaizduojamas be gardžių, sultingų kepsnių. Šašlykai, dešrelės, sultinga žuvis, mėsainiai ar vegetariški patiekalai – tai tik maža dalis gardumynų, kurie gali būti paruošti tiesiog būnant gamtoje. Burnoje pradėjo kauptis seilės vien pagalvojus apie visą maisto asortimentą? Norėdami pasiruošti kokybiškam laiko praleidimui gamtoje, skaitykite mūsų patarimus, kurie padės išsirinkti lauko kepsninę bei pagrindinį patiekalą, kurį privalote pasigaminti dar šį sezoną!

Greičiausiai pagalvojote kam gi reikalinga kepsninė jeigu galima tiesiog užsikurti laužą ir mėgautis jo šilumą bei gardžiai iškeptu maistu tiesiog ant ugnies. Deja, jeigu iškylauti nusprendėte parke ar saugomo miško teritorijoje, laužą užkurti bus draudžiama. Todėl geriausia išeitis tokiu atveju, yra praktiška, nedidelė lauko kepsninė. Idealiu atveju, rinktis verta tokią kepsninę, kuri turėtu net kelias funkcijas. T.y. tokios kepsninės, kurios gali veikti ir kaip orkaitė ar rūkykla. Tokio tipo lauko giliai užtikrina greitai ir itin kokybiškai paruošiamą maistą, o taip pat sutaupo vietą.

Kalbant apie konkrečias kepsnines, maisto gurmanai ir kepsnių mėgėjai nepaliauja kalbėti apie keramines kepsnines, kurios yra itin populiarios visame pasaulyje. Šio tipo kepsninėse galima paruošti tiek kepsnį, iškepti viščiuką ar naminę duoną, tiek iškepti gardžią picą. Jose paruošti galima net tokius patiekalus, apie kuriuos net nebūtumėte pagalvoję. Įskaitant ir pyragus, keksiukus ir t.t.

Top receptai griliuje

Garstyčių skonio vištienos šlaunelės

Jums reikės:

10 vištienos šlaunelių be odelių;
3 valg. šaukšt. Dijon garstyčių;
2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
1 valg. šaukšt. balzaminio acto;
1/4 arbat. šaukšt. druskos;
1/4 arbat. šaukšt. maltų pipirų.

Glajui reikės:

1 valg. šaukšt. Dijon garstyčių;
1 valg. šaukšt. klevų sirupo;
1 česnako skiltelė, trinta; 1/3 arbat. šaukšt. kajeno pipiro.

Na, o pagaminti bus tikrai labai paprasta! Sumaišykite visus ingridientus kartu viename dubenyje ir į jį sudėkite vištieną ją užmarinuodami. Palaikykite per naktį ir jau kitą dieną drąsiai kepkite keraminėje kepsninėje. Mūsų rekomenduoti keraminiai griliai – vištieną padarys itin sultingą ir traškią.

Scroll to Top