Fizinių asmenų bankroto advokatai

Bankrotas, kiekvienam gali būti nelengvas gyvenimo iššūkis. Galima prarasti pinigus, turtą ir dar likti skolingu bankui. Bankroto atveju gali kilti daug streso, atrodytų, kad pasaulis slysta iš po kojų. Bankrutuoti gali tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys. Tačiau panagrinėti norėčiau fizinių asmenų bankroto atvejį. Daugelis teigia, kad juridiniam asmeniui bankrutuoti nėra taip skausminga kaip fiziniam. Tačiau kiekvienu atveju tokia nelaimė yra išgyvenama skirtingai ir kiekvienas ją priima kitaip. Na, o kad bankroto procesas taptų lengvesnis, kurio pasekoje neliktum “basas” tam yra profesionalūs fizinių asmenų bankroto advokatai.
Tai kas gyvenime turi atsitikti tokio baisaus, kad fizinis asmuo turėtų paskelbti bankrotą? Kad tai atsitiktų, turi įvykti dvi sąlygos. Tačiau tikrai nereikia galvoti, kad fizinio asmens bankrotas, reiškia tik tai skolų nurašymą. Taip tikrai nėra.
Pasak šios srities profesionalų – apsisprendimą bankrutuoti gali lemti begale veiksnių. Jeigu atsigręžtume į užsienio politiką, pamatytume, kad ten fizinio asmens bankroto sąlygos yra labai sąžiningai prižiūrimos ir tvarkomos.
Sąžiningumas, yra vienas iš svarbiausių aspektų, kurio reikalauja įstatymai, jeigu žmogus nori paskelbti, kad yra fiziškai bankrutavęs. O tai yra vertinama pagal tai, kaip žmogus reaguoja į kreditorių veiksmus. Kitaip tariant tam priešinasi ar ne. Specialistai mano, kad po mažą žingsnelį mes artėjame prie platesnių, sąžiningesnių galimybių, nagrinėjant fizinių asmenų bankroto atvejus.
Kitas svarbus aspektas yra ekonominis. Dabar, kai minimali alga yra šiek tie padidėjusi, pasikeitė ir pradelstų skolų skaičiai, jie šiek tiek padidėjo. Tai yra taikoma vienam asmeniui. Jeigu žmogus nori kreiptis į teismą ir nagrinėti bankroto atvejį, jis pirmiausia turi įrodyti savo sąžiningumą bei nesumokėtų skolų dydį.
Bankroto atvejai, tikrai nėra siejami su pilietybe. Taigi tai nereiškia, kad tik Lietuvos Respublikos pilietis, gali pareikšti, esą bankrutuoja. Tai yra sietina su nuolatinių, pasikartojančių interesų turėjimu Lietuvos teritorijoje. Taigi, jeigu žmogus neturi Lietuvos pilietybės, tačiau čia užsiima kažkokia veikla pastoviai, jis tikrai gali skelbti bankrotą.
Ir apibendrinant reiktų pastebėti, kad fizinio asmens bankrotas nėra išties jo bankrutavimas, turto atėmimas, pinigų praradimas ir t.t. Tai tik sklandantis gandas. Išties tai tiesiog yra turimų skolų perskirstymo procedūra, kuri žmogui turėtų padėti atsitiesti. O, kad tai kiekvienam padaryti būtų lengviau, patariama samdyti fizinių asmenų bankroto advokatus, nelaukti, kol teismas juos paskirs savo nuožiūra.

Scroll to Top