Kokius SPA galima rasti Lietuvoje?

Spa žodžio kilmė aiškinama įvairiai. Yra manoma, kad Spa reikšmė kilo nuo vieno Belgijos miesto Spa. Tai buvo vienas pirmųjų miestų, kuriame atrasti mineraliniai gydomųjų galių turintys vandenys. Bėgant metams, žodis Spa imtas vartoti apibūdinant kurotines vietas, turinčias natūralius mineralinius šaltinius, bei įstaigas, teikiančias įvairias gydomąsias vandens procedūras. Spa gali būti skirstomi į 6 tipus:
Dienos Spa. Spa, kuriame rasite gausybę įvairių Spa paslaugų. Čia klientai gali pasirinkti pilną procedūrų komplektą ir praleisti visą dieną arba vieną ar kelias siūlomas procedūras, priklausomai nuo asmeninių žmogaus poreikių. Nors šio tipo Spa galima praleisti ir visą dieną, tačiau čia neteikiamos apgyvendinimo paslaugos. Be to, dienos Spa privalo turėti ne mažiau nei trijų kabinetų procedūroms atlikti.
Mini dienos Spa. Tai kaip ir įprasti dienos Spa, tačiau turintys mažiau nei tris kabinetus procedūroms.
Salonai su Spa zona. Įvairūs grožio salonai, kurie dar turi ir specialius atskirus kabinetus spa procedūroms atlikti. Paprastai Spa zonas gali turėti ir kirpyklos ar soliariumai.
Tikslinis Spa. Spa, kurio tikslas gerinti žmogaus paprastėjusią sveikatą arba gydyti įvairias ligas, traumas. Šio tipo Spa siūlo platų spektrą gydomųjų procedūrų su galimybe apsistoti kelioms dienoms. Procedūros atliekamos su specialistu priežiūra. Čia taip pat vedami ir sveikos gyvensenos, teisingos mitybos kursai, įvairūs fizinio aktyvumo užsiėmimai. Sveikatingumą propaguojantis Spa centras siekia, kad apsilankę klientai keistų savo žalingus įpročius sveikesniais bei sėkmingai juos taikytų ir vėliau.
Vandens parkai su Spa zona. Vandens pramogų ir aktyvaus poilsio oazė mėgstantiems judresni laisvalaikio praleidimo būdą. Šie Spa turi ne ką mažesnį Spa procedūrų pasirinkimą, kurios gali būti atliekamos 5-8 kabinetuose, nei įprasti dienos Spa. Tačiau tokie centrai specializuojasi labiau į aktyvų poilsi su įvairiausiomis pirtimis ir baseinais, todėl čia gausu ir vandens procedūrų.
Sporto klubo Spa. Įmonės, kurių pagrindinė veikla – sporto klubo teikiamos paslaugos. Tačiau neretai čia galite rasti ir baseiną, pirčių kompleksą bei teikiamas tam tikras Spa procedūras.
Viešbučio Spa. papildoma, dažniausiai už papildomą tam tikrą mokestį, teikiama paslauga viešbutyje apsistojusiems svečiams. Čia siūlomos visos paslaugos, kurias siūlo dienos bei sporto klubų Spa. Pavyzdžiui, Lietuvoje tokio tipo Spa būtų galima įvardinti kaip ETNO SPA.

Scroll to Top