Imuperku

Kaip Kalėdoms ruošiasi lietuviai?

Lietuvoje galima matyti, kad žmonės ruošiasi Kalėdoms. Įvairių prekybos centrų ir mažų parduotuvėlių vitrinos papuoštos kalėdinėmis girliandomis, šviečiančiais žaisliukais. Reklamų stenduose reklamuojamos įvairios prekės su nuolaidomis, įvairių automobilių savininkai jau savo mašinų viduje pasikabinę šventinę atributiką, o miestų aikštėse stūkso ne po vieną papuoštą ar puošiamą eglę. Taip, Lietuva tam tikrai ruošiasi, o kaip ruošiasi šios šalies žmonės?

Lietuvių kalėdinės tradicijos

Lietuviai prieš Kalėdas įpratę dekoruoti namus. Dažniausiai lapkričio mėnesį jau prisimenama apie artėjančias šventes, o masinis pirkimas prasideda gruodį, kai šventės jau prispaudžia uodegas ir nebėra kur dingti. Manoma, kad pasipuošti bent namų vidų yra daugelio žmonių pagrindinių darbų, prieš šventes, sąrašuose. Juos galima puošti įsigijus įvairias kalėdines girliandas, dekoracijas, dirbtinę eglutę. Statykite savo namuose eglę – tai lietuvių pamėgta ir gerbiama tradicija, o apskritai eglės yra Kalėdų simbolis.

Įprastai lietuviai likus mėnesiui iki Kalėdų jau pradeda dairytis įvairių dovanų, tačiau pirkimas vyksta gruodį, jau galutinai nusprendus, ko reikia gavėjui. Kalbant apie Kalėdinį stalą, tai tradiciškai lietuviai deda 12 patiekalų, bet nereiktų pamiršti ir papildomo stalo, ant kurio padėta dar tiek pat patiekalų, nes o jeigu neužteks… Lietuviai yra svetingi, todėl jeigu planuojate aplankyti savo tolimas gimines, būkite tikri, kad jau valgiu tikrai liksite pavaišinti. Kitas, po truputį tradicija tampantis būdas sutaupyti laiko – pirkimas internetu.

Pirkimas internetu

Prieš Kalėdas ne vienas žmogus pagalvoja, kokias dovanas ar kalėdines puošmenas pirks. Vienas lengviausių būdų tai padaryti – pirkti internetu. Pavyzdžiui, imuperku internetinėje parduotuvėje galima rasti pačių netikėčiausių ir tikriausiai dar niekur nematytų kalėdinių dekoracijų. Imuperku elektroninė parduotuvė prekiauja įvairių spalvų ir formų girliandomis: burbuliukais, lietumi, varvekliais, šviečiančiais nameliais, elniukais ir kitomis. Galima įsigyti tiek su LED lemputėmis, tiek be jų, o šių prekių pasirinkimas išties platus. Taip pat galima rinktis ir įdomesnes lauko puošmenas, tokias kaip šviečiantys žibintai, nejudantys arba judantys šviečiantys elniai,  Kalėdų seneliai, eglutės, angelai ir kiti Kalėdų atributai. Jeigu pasidairysite ir kituose puslapiuose, pamatysite, kad ši internetinė parduotuvė prekiauja dirbtinėmis eglutėmis. Tai puiki alternatyva gyvoms ir natūralioms, kadangi nuo spyglių nereikia kiekvieną dieną siurbti namų, jos laistyti, o paskui galvoti, kur padėti. Dirbtinės eglutės pranoksta gyvas, nes tokią nusipirkus vieną kartą, antrą kartą pirksite tik po daugelio metų ir tai, jei senoji atsibos. Šio tipo eglutės gaminamos iš įvairių medžiagų, atrodo kaip tikros, todėl atėję svečiai net neatskirs, kokia eglė stovi jūsų namuose.

Pirkti internetu galite įvairius dalykus, nebūtinai kalėdines dekoracijas, bet ir dovanas. Pasidairykite po mėgstamas internetines parduotuves ir raskite dovanas patiems brangiausiems žmonėms. Turbūt laikas, dėmesys ir buvimas su jais ir yra pagrindinė bei svarbiausia lietuvių tradicija, kurią verta puoselėti ir saugoti kiekvienam.

Scroll to Top