Islandija

Apie darbą ir gyvenimą Islandijoje. Vis daugiau lietuvių čia keliauja. Kodėl?

Vis daugiau lietuvių pasirenka emigracijos kelią. Tikrai nebūtinai todėl, kad Lietuvoje darbo sąlygos yra sudėtingesnės. Nemažai prie to prisideda ir galimybės, tai, kad keliauti po visą pasaulį yra taip paprasta, o žmogaus nuotykių troškimas yra visiškai natūralus ir suprantamas.

Viena iš tokių gal kiek egzotiškų šalių, kuri dažnai domina lietuvius, yra Islandija. Šioje šalyje yra susikūrusi nemaža tautiečių bendruomenė, kuri ne tik dirba, tačiau ir mokosi, gyvena, džiaugiasi, atranda. Sakoma, kad Islandija – ledo šalis, tačiau panašu, jog tas ledas labai šildo, nes vis daugiau tautiečių nusprendžia išbandyti savo gyvenimą čia.

Geriausia darbintis per agentūrą, kadangi ji ne tik padeda surasti tinkamą darbo vietą, tačiau ir pasirūpina apgyvendinimu bei kitomis smulkmenomis. Headex LT yra pripažinta įmonė, kuri bendradarbiauja su Islandijos verslininkais, tad keliaudami per juos galėsite jaustis visiškai ramūs dėl naujo gyvenimo etapo.

Tačiau kad ir pačios mažiausios smulkmenos būtų Jums aiškios ir kelionė į ledo šalį būtų laukiama – atskleisime pagrindines priežastis, kodėl lietuviai renkasi šią salą.

⦁ Pirmiausia verta paminėti socialines garantijas, kurios Jums suteiks galimybę stabiliai stovėti ant kojų ir jaustis šalies piliečiu. Žinoma, tokiu atveju būtinas legalus darbas. Mokesčiai nemaži, tačiau ir paslaugos atitinkamai kokybiškos.

⦁ Lietuviai dažnai keliauja į Islandiją, kadangi jiems labai patraukliai atrodo galimybė pagyventi šioje nuostabioje gamtoje. Tikrai, gamta yra labai nuostabi, o kadangi po darbo tikrai liks nemažai laiko – galėsite pasigrožėti ir ją.

⦁ Taip pat verta akcentuoti ir dideles algas, kurios lietuvių akyse atrodo labai patraukliai. Žinoma, užsidirbti pavyks tik tokiu atveju, jeigu dirbsite. Pinigai nekrenta iš dangaus, tačiau tie, kurie dirba – visada užsidirba.

⦁ Didelis privalumas, kad Islandijoje emigrantai yra laukiami ir labai mylimi. Pati šalis yra maža, tad vietinių skaičius taip pat kuklus. Kiekvienas emigrantas čia mielai priimamas ir džiaugiamasi, kad jis nori tapti šalies gyvenimo dalimi.

⦁ Gyvendami Islandijoje būsite greta vakarietiško pasaulio, kadangi tiek Londonas, tiek Kanada pasiekiami labai greitai ir pigiai. Pati Islandija taip pat moderni šalis, tad netikėkite mitais, kad čia jūsų lauks gnomai ir sniego žmonės.

⦁ Kadangi Islandija yra moderni šalis – darbai bus atliekami naudojant modernią įrangą. Daugelis darbų, kurie Lietuvoje yra atliekami rankomis, ledo šalyje yra automatizuoti, tad dirbti paprasčiausiai yra lengviau. Juokaujama, kad lietuviai atvykę į šalį turi mokytis paprasčiau lr lėčiau dirbti, kadangi tautiečiai tiesiog per daug darbštūs.

Darbas užsienyje per Headex – paprasčiausias būdas pradėti naują gyvenimą ir išbandyti Islandijos kasdienybės tempą. Sakoma, kad ši šalis kelia priklausomybę, kadangi būdama tokia paprasta, ji tuo pačiu yra tokia ypatinga. Suviliojome? Laukiame Jūsų svetingoje Islandijoje.

Scroll to Top