Užsieniečiai Lietuvoje: “Mums šalta!“ Jūsų dėmesiui – kelios namų apšildymo alternatyvos

Daugelis Lietuvoje gyvenimą pradedančių užsieniečių pastebi, kad išskirtinis šios šalies bruožas yra tai, kad klimatas – ne pats palankiausias žmogui. Žinoma, galima tik pasidžiaugti, kad po vėsaus pasivaikščiojimo lauke grįžus į namus dažniausiai džiugina maloni šiluma. Na, bent jau taip turėtų būti, tačiau ne visos  patalpų šildymo sistemos veikia taip, kaip tikimasi.

Dujiniai katilai, infraraudonųjų spindulių šildytuvai, tiesiog geras pledas ar karšta arbata? Ko reikia, kad namuose visada jaustumėtės puikiai ir kokias alternatyvas pirmiausia verta rekomenduoti žmogui, kuris ką tik persikėlė gyventi į šią gražią šalį?

Geriausio katilo pasirinkimas

Paminėjome būtent dujinius, o ne kieto kuro katilus, kadangi iš Vakarų šalių atvykę žmonės dažniausiai tikisi komforto. Žinoma, šiais laikais granuliniai katilai taip pat nereikalauja daug darbo be laiko, tačiau dėmesio skirti šiek tiek vistiek reikia. 

Tuo tarpu dujiniai katilai veikia be žmogaus įsikišimo, svarbiausia, ne tik jų pačių, įrangos, tačiau ir eksploatacijos kaštai gana maži. Tai viena inovatyviausių namų apšildymo alternatyvų, kurią renkasi ne tik iš Vakarų atvykę ir Lietuvoje namus besistatantys užsieniečiai, tačiau ir patys lietuviai, kurie nori gyventi šiltai bei komfortabiliai.

Infraraudonųjų spindulių bei kiti šildytuvai

Greta pagrindinės namų apšildymo alternatyvos taip pat rekomenduojame daugiau pasidomėti ir mobiliais šildytuvais, kurie dažniausiai montuojami kaip papildoma priemonė malonesniam klimatui sukurti. Išties, šiuo metu šildytuvų pasirinkimas yra labai platus, tad svarbiausia įvertinti savo poreikius, kad pavyktų jaustis užtikrintų dėl rastos kokybės.

Tinkama klimato kontrolės sistema suteikia ne tik daugiau komforto, tačiau ir rūpinasi sveikata. Tai ypač aktualu tiems užsieniečiams, kurie atvyksta gyventi į Lietuvą iš šiltų kraštų. Jeigu ne lauke, tai bent jau namuose visada turi būti šilta, kad žingsnis po žingsnio organizmas tinkamai prisitaikytų prie naujų gyvenimo sąlygų ir net darganas ruduo arba šalta ir gili žiema nebūtų baisi.

Dėl pasirinkimo tiek lietuviai, tiek užsieniečiai turėtų pasitarti su specialistais, kurie mielai atsako į visus klausimus ir padeda pasirinkti tinkamiausią namų apšildymo sistemą bei visus jos priedus.

 

Scroll to Top