Istorija rankų darbo apyrankių su granatu

Šiuolaikinių žmonių garderobe tampa vis populiaresnės apyrankės su įvairiais tauriaisiais metalais ir akmenimis. Žmonės, vertinantys kokybę, dažnai į masinės gamybos papuošalus žiūri atsargiai, netgi šiek tiek įtariai. Tikriausiai tai teisingas požiūris, nes kiekybė retai atitinka kokybę. Todėl vis dažniau atsigręžiame į vienetinius rankų darbo papuošalus. Šį kartą apie apyrankes su granatu.

Granatas dažnai vadinamas „grūdėtuoju“ metalu. Nors dažniausiai būna raudonos ar rausvos spalvos, tačiau pasitaiko ir gelsvų, rudų, žalių ir net bespalvių granato mineralų. Mineralinių akmenų žinovai teigia, jog tokia turtinga granato spalvų paletė rodo jų įvairialypes naudingas gydomąsias – tiek kūnui, tiek sielai – savybes.

Juvelyrai pastebi, jos pastaruoju metu pas juos užsakomųjų papuošalų sąraše dominuoja įvairių mineralinių akmenų, tame tarpe ir granato, apyrankės. Rankų papuošalai pagaminti išskirtinai vien tik iš granato yra labiau mėgiami ekstravagantiškesnių papuošalų gerbėjų tarpe. Tuo tarpu, minimalistinėmis apyrankėmis, inkrustuotomis nedideliais granato gabalėliais, ar tiesiog su šio mineralo pakabukais, labiau domisi subtilaus, bet elegantiško stiliaus šalininkai.

Pasidomėjus apyrankių su granatu atsiradimo istorija, galima teigti, jog šiuos papuošalus pradėta gaminti norint juos dėvėsiančiam žmogui suteikti tris, bene svarbiausias pozityvias savybes:

  • Energiją;
  • Įkvėpimą;
  • Džiaugsmą.

Visai nenuostabu, jog juvelyrai, rinkdamiesi medžiagą, papildysiančią apyrankę, atsakingai galvoja ne tik apie estetinę pusę, bet ir teigiamą įtaką kliento sveikatai. Paaiškėjus, jog granato poveikis tiek psichologinei, tiek fizinei žmogaus savijautai yra itin įvairiaplanis, šį mineralą pamėgo tiek papuošalų kūrėjai, tiek jų klientai. Tad jeigu norite plačiau sužinoti apie apyrankes su granatu, apsilankykite https://minimaltouch.lt/apyrankes/apyrankes-su-granatu.

Scroll to Top