Kelionių

Kaip nepermokėti kelionėse?

Kiekvienas žmogus, planuojantis kelionę trokšta, jog ji būtų ne tik kupina įspūdžių, bet ir sukelianti kuo mažiau išlaidų. Juk grįžus iš kelionės tikriausiai niekam nuotaikos nepakels švilpiantis vėjas kišenėse. Mes pasidalinsime vertingais patarimais, kaip sutaupyti ir nepermokėti kelionėse!

  • Bagažo planavimas

Kaip jau tikriausiai žinote, bagažo viršsvoris yra apmokestinamas. Būtinai pasiteiraukite savo kelionių organizatoriaus arba avialinijų apie šias taisykles ir stenkitės neviršyti leistino bagažo svorio.

  • Transporto pasirinkimas

Ruošiantis kelionei pasidomėkite šalies, į kurią vykstate transporto kainomis. Be abejo, kelionės metu daug kur vyksite, tad suplanuotas pigiausias judėjimo pasirinkimas tikrai leis sutaupyti.

  • Kelionės draudimas

Ne, tai ne anaiptol papildomos išlaidos, kaip dažnas žmogus klaidingai galvoja. Vienkartinis kelionės draudimas, ypač skirtas trumpam laikotarpiui, kainuoja visiškai nedaug. O priešingu atveju, neturint draudimo, galimos medicinos paslaugos svečioje šalyje kainuotų keliasdešimt kartų daugiau.

  • Valiutos kursas

Jei šalies, į kurią vykstate valiuta yra ne eurai, būtinai pasidomėkite euro ir tos šalies valiutos kursu. Tuomet ne tik geriau orientuositės kainų klausimu svečioje šalyje, bet ir galėsite apskaičiuoti kur naudingiau konvertuoti valiutą – prieš kelionę Lietuvoje ar nuvykus svečioje šalyje.

  • Telefono ryšio tarifai

Jei kelionės metu planuojate naudotis mobiliuoju telefonu su lietuviška SIM kortele, pasidomėkite savo operatoriaus apie tarifus. Galbūt galėsite pasirinkti tarptautinį planą, kurio tarifai mažesni. O galbūt pigesnis variantas bus įsigyti vietinę kortelę kelionės šalyje.

  • Orų prognozės

Planuodami kelionę pasidomėkite viso kelionės laikotarpio orų prognoze. Atsižvelkite į tai pakuodami savo bagažą. Nepasidomėję būsimais orais, rizikuojate patirti neplanuotas išlaidas, tokias kaip saulės akinių, skėčio ar kepurės nuo saulės pirkimas.

Planuokite savo keliones atsakingai ir apgalvotai, ir jos bus ne tik nepamirštamos, bet ir ekonomiškos!

Scroll to Top