neduoda bankai

Kaip gauti kreditą, kai bankai neduoda?

Nepriklausomai, kokią kredito įstaigą pasirinksite, turite neužmiršti, kad privalote skolintis atsakingai. Didieji bankai iš tiesų žymiai griežčiau vertina tam tikrus kriterijus, kadangi jų kreditavimo mastai yra itin dideli.

Jeigu kredito neduoda bankai, visuomet galite ieškoti kitų kreditavimo įstaigų. Galite kreiptis į šalyje veikiančias Kreditų unijas ir susitarti dėl nemokamos konsultacijos. Tačiau visų pirma įvertinkite, ar tikrai būsite pajėgūs mokėti šio kredito įmokas.

Visi kreditai suteikiami atsižvelgiant į šeimos ar asmens finansines galimybes. O kiekviena kredito bendrovė, turinti teisę suteikti kreditą, vadovaujasi atsakingo skolinimosi nuostatais. Šie nuostatai yra patvirtinti Lietuvos banko, todėl vertinamos asmens / šeimos pajamos, asmeninė kredito istorija ir kt.

Visuomet rekomenduojama kreiptis į kelias kredito įstaigas ir bankus tam, kad galėtumėte palyginti standartines sąlygas. Stenkitės derėtis dėl palankesnių kredito sąlygų. Dažniausiai, kreipiantis dėl vartojamojo kredito, nereikalaujama įkeisti jokio turto.

Taip pat verta žinoti, kad pagal Lietuvos banko galiojančias nuostatas, galite atsisakyti vartojimo kredito per 2 dienas. Jeigu gavote kreditą, tačiau apsigalvojote, grąžinti kreditą galite nemokėdami palūkanų ir kitų mokesčių. Grąžinti galima ir vėliau, bet ne vėliau kaip po 14 dienų nuo sutarties sudarymo dienos. Tokiu atveju, turėsite grąžinti palūkanas, panaudotą ir likusią sumą bei kitus administravimo mokesčius.

Kiekvienu atveju, imdami vartojimo kreditą bet kurioje įstaigoje, būtinai skaitykite bendrąsias ir specialiąsias kredito sąlygas. Kartais kreditoriai numato mokestį, grąžinant paskolą iš anksto. Tačiau turite žinoti, kad šis mokestis priklauso nuo likusio termino iki paskolos grąžinimo datos. Mokestis, už paskolos grąžinimą anksčiau nustatyto termino, negali viršyti 0,5 proc. arba 1 proc. grąžinamos paskolos dalies. Taip pat mokestis negali būti taikomas, jeigu sutartyje tai nėra numatyta arba kai vartojimo paskolos palūkanų norma yra kintama.

Scroll to Top