misko pirkimas

Patarimai kaip parduoti mišką už geriausią kainą

Norite parduoti mišką? Turime jums keletą patarimų, kurie padės neapsigauti ir išsirinkti tinkamą miško supirkėją. Miško pardavimas – tikras galvos skausmas jo savininkui. Reikia rasti tinkamą supirkėją, kuris perka mišką už aukštą kainą bei nusimanyti apie teisiniu dokumentus. Ką daryti, kad šis procesas būtų sklandus, nereikalautų daug investicijų bei nervų?

Rasti tinkamus specialistus

Šiandien miškininkystės rinkoje pasiūla išties nemaža. Kaip išsirinkti tinkamą miško supirkėją savo srities profesionalą? Pirmiausiai reikėtų skirti laiko išsianalizuoti įmones, kurios perka mišką. Kad būtų paprasčiau susidaryti vaizdą apie įmonės teikiančias paslaugas bei požiūrį į klientą ir savo darbą, galima pasiskaityti atsiliepimus. Išsirinkus keletą įmonių, paprašykite jų pasiūlymų. Tuomet galėsite lyginti kainas, sąlygas, dėliotis pliusus ir minusus. Tai padės išsirinkti sąžiningą įmonę, kuri sutiks visus dokumentus tvarkyti legaliai, kad vėliau neturėtumėte rūpesčių ir nesklandumų. Įmonės veikla, žinoma, turėtų būti paremta Lietuvos Respublikos įstatymais.

Nuspręsti – parduodate mišką su žeme ar išsikirtimui?

Prieš parduodant mišką ir kreipiantis pagalbos į miško supirkėją jums reikėtų nuspręsti ar parduodate mišką su žeme, ar išsikirtimui. Dažnu atveju, savininkai gyvenantys toliau nuo miško, jį parduoda su žeme. Taip yra paprasčiau pačiam savininkui, nes miško priežiūra reikalauja daug laiko ir pastangų. Į ją įeina ne tik miško sodinimas ir kirtimas, bet ir saugojimas bei priežiūra po audrų ar kitų stichinių nelaimių. Tačiau, jeigu svarstote mišką palikti kaip palikimą, tuomet jums aktualus miško pardavimas – išsikirtimui. Taip miškas išliks jūsų nuosavybe, bet ir prižiūrėti jį turėsite patys.

Taigi, greičiausias kelias į pelningą miško pardavimą yra rasti tinkamus šios srities specialistus bei nuspręsti kokiu būdu jį norite parduoti. Dažnai nuspręsti kokiu būdu parduoti mišką – nėra lengva. Bet kuriuo atveju jūsų sprendimas bus teisingas, šioje vietoje svarstant ir apsisprendžiant būtų tikslinga vertinti savo laiko sąnaudas. 

Scroll to Top