Kaip Lietuvoje vyksta viešieji pirkimai ir kas yra tas CVP IS?

Centrinė viešųjų pirkimų informacinė sistema yra administruojama viešųjų pirkimų tarnybos. Ji buvo sukurta 2008 metais ir iki šiol, su įvairiais pakeitimas, vis dar išlieka pačia patogiausia ir tuo pačiu vienintele galimybe pateikti užklausą dėl dalyvavimo konkurse. Visos organizacijos, kurios nori pirkti – privalo tapti šios sistemos vartotojais. Suprantama, kad sistema yra prieinama visiems, kuriems ji yra aktuali, taip pat, ji yra visiškai nemokama ir nuolatos koreguojama, stengiantis prisitaikyti prie interesantų poreikių.

Naudojantis sistema galima ne tik matyti interesantų pasiūlymus, tačiau taip pat ir rasti daug naudingos info, kuri gali padėti susipažinti detaliau su statistika, metinėmis ataskaitomis ir kita aktualia info, kuri aktuali. Žinoma, taip pat čia galima rasti visas taisykles, tad perskaityti kuo daugiau dokumentų verta ir toms organizacijoms, kurios parduoda, ir toms, kurios perka.

Centrinė viešųjų pirkimų informacinė sistema yra sukurta taip, kad kiekvienas organizacija  galėtų greitai ir paprastai pateikti paraišką, jam nekiltų jokių neaiškumų ir jis galėtų jaustis ramus, kad viskas atliktas tvarkingai, žingsnis po žingsnio.

Kaip juos žingsnius sudėlioti?

Pirmiausia reikia prisijungti prie CVP IS.

cvp4

Dominančio pirkimo paieškos turėtų būti atliekamos naudojant tam tikrus raktinius žodžius. Juos reikia suvesti į paieškos formą.

Jeigu konkretus skelbimas Jums tinka – tokiu atveju reikia spausti “priimti kvietimą”.

cvp3

Pasiūlymo pateikimas vykdomas elektroniniu būdu, tad viskas paprasta ir konkretizuota.

cvp2

Pasiūlymo pateikimo metu reikės užpildyti tam tikras formas ir tuo pačiu prisegti tam tikrus dokumentus. Labai svarbu, kad visa info būtų pateikta detaliai, aiškiai ir tuo pačiu būtų prisegti visi reikalingi dokumentai. Jų neprisegus rizikuojate, kad nerasite gero pardavėjo. Suprantama, kad abi pusės siekia konkretumo, tad ir verslininkas, ir organizacijos vykdytojas turi skirti daugiau dėmesio detalėms.

Prieš pateikdami pasiūlymą taip pat galite peržiūrėti savo pateikimo santrauką. Vėlgi, tai labai patikimas būdas įvertinti, ar viskas suklasifikuota, tinkama ir sisteminga.

cvp1

Pateikus užklausą reikia laukti, kol jis bus įvertinta.

Jeigu sistemos naudojimo metu norite pateikti info apie savo vartotoją – tai irgi galima padaryti. Korekcijos atliekamos CVP IS sistemoje.

1. Prisijunkite prie CVP IS;
2. Viršuje dešinėje pusėje spauskite “Administravimas”;
3. Rinkitės “Naudotojų profiliai”;
4. Tada reikia spausti ant naudotojo vardo ir pavardės;
5. Skiltyje “Informacija apie naudotoją” reikia spausti “Redaguoti”;
6. Pakoreguokite info ir spauskite “Išsaugoti”.

CVP IS vartotojai gali matyti info, kuri apibrėžia visoje šalyje vykdomus viešuosius pirkimus. Suprantama, kad tai aktualu ne tik tiems, kurie šiuo metu planuoja pateikti užklausą, tačiau ir tiems, kurie dar tik renka info, kad jos pateikimas būtų konkretus, aiškus bei detalus.

Centrinė viešųjų pirkimų sistema suteikia galimybę sutaupyti daug laiko, kadangi rasite ne tik reikalingą info, tačiau galėsite susipažinti ir su dokumentacija. Kadangi nuolatos organizuojami mokymai tema: ,,Elektroniniai viešieji pirkimai“ – dažniausiai organizacijoms nekyla neaiškumų. Paprasčiausiai tokie mokymai yra nemokami ir kiekviena valstybė arba dalinai valstybinė organizacija turėtų paskirti žmogų, kuris išklausys seminarą ir bus atsakingas už paraiškų teikimą.

Scroll to Top