eksportuojant

Verslas užsienyje: galimybės ir rizikos

Galvojate apie verslo galimybes užsienio valstybėse? O galbūt kur kas paprastesnis pasirinkimas yra gaminti Lietuvoje, tačiau eksportuoti į kitas šalis? Taip, tai kur kas paprastesnis būdas pasiekti užsienio verslininkus ir pirkėjus, tad daugelis verslų dažniausiai ir pradeda nuo eksporto. O kai jo kiekiai tampa labai dideli – galima pagalvoti ir apie įmonės atidarymą kitoje šalyje.

Eksportuojant prekes svarbus ir logistikos aspektas, tad tik radus gerą komandą, kuri padės vieningai siekti tikslo – jis bus toks, kokio tikisi verslas. O tai, žinoma, didesni pardavimai ir tuo pačiu didesnis pelnas.

Svarbu susipažinti su šalies įstatymais

Kuriant verslą svetimoje reikia įvertinti ne tik rinką, kuri dažniausiai yra menkai pažįstama, tačiau taip pat ir įstatymus, kurie nuolatos kinta. Žinoma, tam reikia laiko, tad kur kas paprasčiau kreiptis į vietinius ekspertus, kurie dažniausiai užsiima verslo integracija į tam tikrą sferą konkrečioje šalyje. Žinoma, paslaugos nekukliai apmokamos, tačiau tai dažniausiai padeda stabiliai žengti pačius pirmus žingsnius svetimoje šalyje.

Geriausia kurtis ES ribose

Nepaisant to, kad kiekviena šalis priima užsienio verslininkus vis kitomis sąlygomis, tačiau bendra ES politika ta draugiška ir tuo pačiu skatina sąjungos valstybėms keistis ne tik žaliavomis, tačiau taip pat ir informacija. Jeigu planuojate pradėti verslą ES šalyje – siūlome daugiau dėmesio skirti bendrijos nustatytoms normoms. Pavyzdžiui, daugiau pasidomėti viešaisiais pirkimais, kurie gali būti labai gera pradžia.

Arčiau rinkos – būti būtina

Net jeigu ir puikiai išmanote savos šalies rinką – tai dar nereiškia, kad gebėsite perprasti ir kitos šalies. Viskas ne taip paprasta kaip kad gali atrodyti. Štai todėl vėlgi dažniausiai reikalingi ekspertai ir tuo pačiu tyrimai, kurie padeda nustatyti – ar apskritai konkrečiai prekei tam tikroje šalyje „yra vietos“.

Pradėti verslą užsienyje šiuo metu galimybės yra labai plačios. Ypač ES ribose, kuriose palaikoma laisvos rinkos idėja. Svarbiausia – pasitelkti specialistus, kurie padėtų Jums, suteiktų visą svarbiausią informaciją ir parodytų – kur reikia ieškoti atsinaujinančių žinių, kurios gali padėti būti sėkmingu šalies verslininkų.

Scroll to Top