pamokele fotografams

Pamokėlė fotografams: kaip neprarasti fotografijų

Gyvenime niekas nėra apsaugotas nuo nelaimių. O didžiausia nelaimė fotografui – prarasti fotografijas. Niekas nenorėtų būti tuo fotografu, kuris praneša nuotakai, jog vestuvių šventės nuotraukų nebus.

Tinkamas elgesys tiek su technika, tiek apskritai gyvenimiškos gudrybės apsaugo nuo panikos, pykčio ar net raudonavimo prieš kitus žmonės, kuomet tenka pripažinti, jog praradote svarbius dokumentus ar, kalbant apie fotografus, nuotraukas. Todėl šiandien trumpai pakalbėsime apie fotografus, duomenų praradimą ir kaip to išvengti.

Praradimas – gali būti tiek techninė klaida, tiek vagystė ar uragano pasekmė

Geriausia pastarųjų metų iliustracija kalbai apie duomenų praradimą yra gerai girdėta visiems vestuvių fotografams bei pasikartojanti vis kitame pasaulio krašte. Jaunas vestuvių fotografas buvo apvogtas, o kartu su brangia foto technika dingo paskutinių dienų fotosesijos, apie 20 fotosesijų, iš kurių nemažai buvo vestuvių fotografijų. Jokių kopijų, jokių atsarginių duomenų, viskas ką fotoaparatas užfiksavo į atminties kortelę, viskas ten ir buvo bei iškeliavo kartu su vagimis.

Iš šio pavyzdžio galima daryti vieną ir svarbią pamoką: visada darykitės kopijas ir būkite pasiruošę blogiausiems scenarijams. Patyrę fotografai vestuvėms naudoja vieną ar kelias korteles, o vos tik baigę ar turėdami kavos pertraukėlę perkelia duomenis iš kortelės į kompiuterį ar kietąjį diską, kuris automatiškai sinchronizuojasi su debesimis (cloud technologija). Taip duomenys paskirstomi per kelias vietas, taip, kad jei sugestų vienas iš prietaisų ar pavogtų fotoaparatą, ar fotoaparatą su kompiuteriu iškart po vestuvių – viskas nedingtų kartu su prietaisais. Kopijos perkėlimas į debesis ar bet kokią interneto saugyklą dar motyvuojamas tuo, jog jei namuose, kur skirtinguose kampuose yra skirtingi prietaisai su duomenimis, įvyktų gaisras, kuris sunaikintų viską, internete duomenys išliktų net tokiu atveju.

Pasidaryti duomenų kopijas svarbu, tačiau taip pat svarbu neprarasti duomenų dar fotografavimo metu. Atminties kortelės turi savo gyvavimo terminą ir jos paprastai nesitaria su mumis, kada jos nustos veikti. Ir tai gali būti pačiu nepatogiausiu metu – per vestuves. Todėl vestuvių fotografai fotosesijas dalina į kelis etapus ir joms naudoja skirtingas atminties korteles. Tam atvejui, jei kortelė sugestų ir ji nepataisomai sugadintų nuotraukas, jų nebūtų galima išgauti iš kortelės, tuomet liktų kitos kortelės, kuriose būtų dauguma fotografijų. Tuo labiau, jog fotografuojama su dviem fotoaparatais. Prarasta maža dalis būtų ko gero net nepastebima. Tuo tarpu jei būtų fotografuojama tik su viena kortele, jai sugedus ištiktų tikra tragedija.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top