kilimas miegamajame

Kaip pasirinkti kilimą miegamajam kambariui?

Kalbant apie miegamojo apstatymą, reikia pasirinkti dekorą, kuris sukurtų patogų, ramų erdvės pojūtį. Nors tai gali atrodyti kaip nereikšminga detalė, tinkamas kilimas gali labai padėti sukurti jaukią atmosferą. Su tokia pasirinkimo gausa, gali būti sunku pasirinkti savo miegamojo kilimą. Jei ruošiatės pirkti naujus kilimus, turėkite omenyje keletą pagrindinių taisyklių ir jūsų miegamasis taps tobula poilsio oaze.

Nusistatykite biudžetą

Nors pirmas dalykas, apie kurį dažniausiai galvoja namų savininkai, įsigydami miegamojo kilimėlį, yra spalva ir tekstūra, tačiau biudžeto nustatymas yra bene svarbiausias viso proceso žingsnis. Kilimų kainos priklauso nuo kambario kvadratūros, todėl prieš eidami į parduotuvę būtinai išmatuokite savo erdvę. Jei turite didelį miegamąjį, gali tekti ieškoti pigesnių variantų. Tačiau jei jūsų miegamasis yra mažesnis, tai galbūt galėsite pasipuošti prabangiais kilimais, nes kambario grindim padengti reikės mažesnio kilimo. Bet kuriuo atveju, turėdami galvoje tvirtą biudžetą, sutaupysite laiko parduotuvėje, nes žinosite, kuriuos kilimus galite sau leisti, ir galėsite lengviau nustatyti aukščiausios kokybės pasirinkimus savo kainų diapazone.

Apsipręskite, kokia medžiaga jums tinkamiausia

Kalbant apie kilimines dangas, galite rinktis natūralius arba sintetinius pluoštus. Vilna yra idealus variantas miegamojo kilimams, nes ji turi minkštą, prabangų pojūtį. Tačiau, jeigu medžiaga yra iš natūralus pluoštas dažniausiai tai yra brangiausia kiliminė danga. Sintetiniai kilimai paprastai yra palankesni biudžetui, todėl jie gali būti geresnis pasirinkimas, jei turite didelį miegamąjį. Nailonas paprastai yra brangiausias sintetinis kilimas, nes jis jaučiasi švelniausiai. Poliesterio kilimai paprastai yra pigesni nei nailonas ir nėra alergiški, todėl tai yra idealus pasirinkimas, jei kenčiate nuo alergijos ar astmos. Kadangi tai yra nebrangi medžiaga, poliesterio kiliminė danga nėra patvari.

Atkreipkite dėmesį į tekstūrą

Miegamajame kiliminė danga turi būti kuo minkštesnė ir patogesnė jūsų kojoms, todėl svarbu pasirinkti tinkamą tekstūrą. Tinkama tekstūra taip pat gali suteikti jūsų miegamajam kilimui patrauklesnę išvaizdą, todėl tai yra ir estetikos klausimas. Norėdami gauti prabangiausią išvaizdą ir pojūtį, pasirinkite saksonišką polių kilimą, kuris yra pliušinės, purios tekstūros. Kiliminės dangos iš aksomo taip pat jaučiasi švelniai ir prabangiai, todėl idealiai tinka ir miegamajam.

Tinkama spalva

Neutralios spalvos kilimas, pavyzdžiui, įdegio spalvos, rudas ar pilkas, yra saugus pasirinkimas, nes jis veiks praktiškai su bet kokia sienų ar dekoro spalva. Tačiau dažniausiai geriausia vengti itin šviesių kilimų, pavyzdžiui, baltos ar smėlio spalvos, nes jie neslepia purvo taip lengvai, kaip tamsesni kilimai. Jei turite spalvingesnį skonį, nebijokite miegamajame išbandyti drąsios spalvos kilimą. Dėl šviesių sienų sodriai mėlynos, žalios arba raudonos spalvos atspalvio kilimai gali suteikti kambariui vizuališkumo. Subtilus raštuotas kilimas, turintis dvi ar daugiau spalvų, paprastą, neutralų miegamąjį taip pat gali padaryti šiek tiek įdomesnį. Tačiau venkite itin ryškių spalvų ir raštų, nes jie greičiausiai bus pernelyg stimuliuojantys.

Scroll to Top