pakavimo dėžės

Kaip tinkamai išsirinkti pakuotę įvairiems produktams?

Dėmesio nekreipimas į pakuotės išvaizdą yra gana dažna mažų įmonių ir verslininkų klaida. Jie taip susikoncentravę į puikaus produkto sukūrimą, kad neskiria laiko pagalvoti, kokia svarbi gali būti tinkama prekės pakuotė, kad jų produktas saugiai pasiektų klientus bei turėtų patrauklią išvaizdą.

Būtina atsižvelgti į estetikos klausimą. Gerai žinomas faktas, kad daugelis produktų, parduodamų fizinėse parduotuvėse, yra parduodami dėl pakuotės išvaizdos. Jei paimsite du identiškus gaminius ir įdėsite vieną į prašmatnią pakuotę, o kitas bus suvyniotas į laikraštį, tai didelis šansas, kad prekė su gražia pakuote bus parduodama pirmoj vietoj, net jei sakysite žmonėms, kad pakuotėje yra tas pats produktas.

Tai yra mažiau svarbus dalykas parduodant prekes internetu, tačiau net ir tada nereikėtų sumenkinti pakuotės svarbos. Neabejotinai verta skirti pakankamai laiko ir suplanuoti, kokia pakuotė geriausiai tiks jūsų produktui.

Štai keli dalykai, į kuriuos reikia atsižvelgti planavimo etape:

Kaip jūs parduosite produktą? Jei parduodate savo produktą tiesiogiai per svetainę, turite apsvarstyti, ar produktą turėsite pristatyti savo klientams. Jei pakuotė yra per sunki ar didelių gabaritų, tai padidės siuntimo išlaidos.  Tai gali reikšti didesnes išlaidas jums ar jūsų klientams. Pastarasis variantas gali atnešti problemų, nes vartotojai visada pasirinks tą variantą, kuris jiems bus pigesnis.

Jei savo produktą taip pat parduodate fizinėse vietose, per kitas, ne savo, įmones, turite atsižvelgti ir į mažmenininko reikalavimus. Pavyzdžiui, pakuotė turi būti tokia, kad produktas būtų gerai sandėliuojamas lentynose. Be to, jis neturėtų būti per didelis, nes pardavėjas nebus per daug patenkintas, jei produktas užims per daug vietos lentynose.

Ar pakuotė atspindi produktą ir ar atitinka potencialaus kliento skonį? Svarbu, kad pakuotė atspindėtų joje esantį produktą, tačiau taip pat sėkmingai informuotų jūsų klientus apie jos savybes. Būtina užtikrinti, kad klientai galėtų suprasti produkto paskirtį ir jo savybes tuo metu, kai pamato pakuotę. Taip pat pakuotė turi patikti jūsų klientams. Kai kuriems tai gali būti problematiškas dalykas, jeigu yra stengiamasi įtikti visiems, o tai neįmanoma. Vietoj to, pabandykite kreiptis į klientą, kuris, jūsų manymu, yra idealus jūsų produktui, nes tai jums gali padėti apsispręsti, kaip turėtų atrodyti pakuotė.

Kokybišką produkciją pakavimui galite rasti „Inpack“ internetinėje parduotuvėje.

Scroll to Top