Privati gimnazija

Į ką atkreipti dėmesį renkantis gimnaziją?

Mokymosi pasiekimai priklauso ne tik nuo moksleivių motyvacijos, bet taip pat ir nuo ugdymo kokybės, todėl gimnazijos pasirinkimui turėtų būti skiriamas ypatingas dėmesys. Šiandien galimybių turime ne taip ir mažai, todėl naudinga įvertinti tam tikrus svarbiausius kriterijus, ir galbūt tai padės paprasčiau priimti tam tikrus sprendimus. Taigi, į ką vertėtų atsižvelgti renkantis gimnaziją?

Pasidomėkite ugdymo tikslais

Pirmiausia vertėtų pasidomėti, kokius ugdymo tikslus yra iškėlusi mokymo įstaiga. Naudinga išsiaiškinti, kokia yra mokyklos vizija ir misija, kokiais principais yra grindžiama mokyklos veikla, ir t.t. Taip pat ne ką mažiau svarbu ir tai, ar tėvai supažindinami su ugdymo programa bei pasiekimų rezultatais. Dauguma gimnazijų turi internetines svetaines, kuriose pateikiama svarbiausia informacija apie ugdymo programas, puoselėjamas vertybes, ir t.t., todėl naudinga šiek tiek laiko skirti informacijos paieškai.

Kaip apie gimnaziją atsiliepia moksleiviai ir mokinių tėvai?

Gimnazijos pasirinkimui gali turėti įtakos ir moksleivių bei jų tėvų įvertinimai. Nors nereikėtų aklai pasikliauti internete skelbiama informacija, tačiau tai gali padėti susidaryti tam tikrą nuomonę apie mokymo įstaigą. Tuo atveju, jei pastebite, kad tam tikri skundai (ar dalijimasis teigiama patirtimi) kartojasi dažname atsiliepime, gali būti pakankamai aišku, kad tam tikra gimnazija yra tikrai patikima (arba priešingai – neverta dėmesio).

Švietimo įstaigoje dirbantys pedagogai

Svarbu įsitikinti, kad gimnazijoje dirbantys specialistai puikiai išmano savo darbą ir geba tinkamai perteikti turimas žinias. Atpažinti tikrą profesionalą tikrai nėra sudėtinga: jis nuolat tobulina turimas žinias, didelį dėmesį skiria integruotam ugdymui, įvairių projektų rengimui, ir t.t. Pedagogų sąrašai įprastai yra skelbiami gimnazijų internetiniuose puslapiuose, todėl naudinga pasidomėti, kokiems specialistams patikėsite savo atžalų ugdymą.

Privati ar valstybinė gimnazija?

Ir valstybinė, ir privati gimnazija Vilniuje gali būti tikrai puikiu pasirinkimu. Valstybinėse mokymo įstaigose dažniausiai nėra galimybės kiekvienam moksleiviui skirti pakankamai individualaus dėmesio, nes mokinių klasės yra ganėtinai didelės. Kas kita, jei pasirenkama privati gimnazija, kurioje ypatingas dėmesys yra skiriamas kiekvienam mokiniui. Rūpinamasi, kad būtų atskleidžiami ugdytinių talentai ir sudaromos palankios sąlygos asmeniniam tobulėjimui, todėl dažnais atvejais galima tikėtis kur kas geresnių pasiekimų.

Vykdomi projektai

Dalyvavimas įvairiuose projektuose gali padidinti konkursinį stojamųjų balą, todėl moksleiviams visuomet rekomenduojama įsitraukti į mokykloje vykdomus projektus. Dauguma gimnazijų turi  kuo didžiuotis, todėl informacija apie vykdomus projektus įprastai yra skelbiama viešai. Įvertinkite, ar jūsų atžaloms gali būti naudinga įsitraukti į gimnazijoje vykdomą veiklą, ir galbūt tai padės paprasčiau pasirinkti tinkamą ugdymo įstaigą.

Mokymo metodų taikymas

Žinios gali būti suteikiamos labai įvairiomis formomis. Nors mokymasis iš vadovėlių išlieka ganėtinai populiarus, tačiau stengiamasi tuo neapsiriboti. Renkantis gimnaziją dėmesys turėtų krypti ir į tai, kokie metodai yra taikomi mokymo procese: galbūt mokykloje yra įrengtos moderniosios technologijos ar didelis dėmesys yra skiriamas išvykoms į muziejus, parodas, ir t.t.

Sprendimą dėl ugdymo įstaigos pasirinkimo vertėtų priimti bendradarbiaujant su moksleiviu: tikėtina, kad jis taip pat turi tam tikrų lūkesčių. Kartu įvertinę pagrindinius gimnazijų privalumus priimti tam tikrą sprendimą galėsite kur kas paprasčiau!

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top