Papuošalų etiketas: kaip juos nešioti?

Vienas iš svarbių aksesuarų dalių yra papuošalai. Šiuolaikinėje madoje jų yra gausu, todėl svarbu juos mūvėti tvarkingai“ bei „nepadauginti“. Šių metų vienas iš populiariausių papuošalų – grandinėlės ant kojos, masyvūs pakabukai ant kaklo ir žiedai. 

Trys, ar mažiau?

Anksčiau girdėdavome faktą, kad vienu metu galima nešioti tik tris papuošalus. Bėgant metams viskas keičiasi, o kartu su pokyčiais atkeliavo ir pasidabinimas ant savęs daugiau papuošalų. Šiuolaikinėje pasaulinėje madoje itin svarbi žmogaus laisvė, jo pasirinkimai, kaip jis nori atrodyti, unikalumas ir teisė turėti savo stilių, todėl papuošalų ribų nėra. Drąsiai mūvėkite žiedus (nors ir ant visų pirštų), nešiokite pakabukus (galite net kelis iš karto), apyrankes ir grandinėles ant kojų. Visas šis komplektas sukurs ir papildys detalėmis jūsų unikalų stilių.

Ar kūno figūra turi lemti papuošalų pasirinkimą?

Viskas labai priklauso individualiai nuo žmogaus. Jeigu asmuo nebijo būti ryškus, išsiskiriantis ir trykšta pasitikėjimu savimi – tuomet pasirinkimas, kur dėvėti papuošalus nėra svarbu. Na, o jeigu žmogus yra savikritiškas, ne itin pasitikintis savo jėgomis – logiška, kad jis galvos ir derins papuošalus prie savo bendros išvaizdos.

Papuošalai skirti išryškinti skirtingas kūno dalis. Jeigu norite pabrėžti (arba paslėpti) tam tikras kūno vietas, tada atkreipkite dėmesį, kur jūsų išoriškai stipriausia, o kuri silpniausia pusė. Pagal tai galėsite nuspręsti, kur jums tinka mūvėti (dėvėti) papuošalus, o kur – ne. Žinoma, visada yra ir kita pusė – jeigu jums gražu, tai ir dėvėkite. Nebūtina atsižvelgti į neva visuomenės nustatytas normas. Puoškitės viskuo, kas patinka, o svarbiausia, būkite gražūs patys sau!

Grandinėlės: kojos ar kaklas?

Šiomis dienomis populiari bižuterija yra grandinėlės ant kojos ir ant kaklo. Šiltėjant orams ir trumpėjant drabužiams, norima save išryškinti. Tokiam atvejui pasitelkiami papuošalai, kurie šaltuoju metų laiku būna nepastebimi, todėl atėjus vasarai pasirenkamos įvairios grandinėlės. 

Plona grandinėlė ant kojos atrodo elegantiškai ir papildo kiekvienos asmenybės stilių. Pagal senovės papročius teigiama, jeigu žmogus yra laisvas ir nepriklausomas, tuomet grandinėlę ant kojos turi dėvėti ant dešinės kojos. Žinoma, grandinėlė ant kojos pabrėžia žmogaus seksualumą ir patrauklumą. Tokiu atveju galima grandinėlę papuošti įvairiais pakabukais, kurie simbolizuoja asmeninę reikšmę: asmenybę, keliones, darbus ir kt.

Jeigu renkatės 0,8 cm. grandinėlę, reikėtų prie jos priderinti pakabuką arba dar keletą papildomų grandinėlių. Kaklo papuošalai išryškina viršutinę žmogaus dalį, na, o labiausiai pabrėžia kaklą. Jeigu mėgstate laisvą stilių – galite užsidėti daugybę grandinėlių, kurios tik paryškins jūsų stilių. Na, o jeigu mėgstate klasiką, puikiai tiks plona grandinėlė su minimalistiniu pakabuku. 

Klasikinius ir grubius papuošalus įmanoma derinti, tik reikia nepersistengti ir atrasti balansą: grandinės imitacijos puikiai tiks prie kuklios, su mažu pakabuku grandinėlės. 

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top