Krūtinės mažinimo procedūra

Daugeliui moterų krūtinė yra pagrindinis arba vienas svarbiausių kūno seksualumo ir moteriškumo simbolių. Tačiau nors kai kurios moterys svajoja apie didesnį biustą, kitoms norisi jį sumažinti. Pernelyg didelė krūtinė gali būti pagrindinė įvairių fizinių ir psichologinių problemų priežastis. Šios problemos gali paveikti moters asmeninį ir profesinį gyvenimą, o svarbiausia – jos sveikatą. 

Moterys, kurios jaučia fizinį ir psichologinį diskomfortą dėl per didelio krūtų dydžio ar pradinės formos praradimo, renkasi krūtų mažinimo operaciją (mamoplastiką). Pacientės, dėvinčios D-G dydžio liemenėles, dažnai kreipiasi tokio tipo pagalbos. Operacijos metu pašalinama nereikalinga oda ir pagrindiniai audiniai, siekiant sumažinti krūtų dydį ir areolą (rudą odos plotą aplink spenelį). Atlikus šią operaciją areola su speneliu pakils iki norimo aukščio ir bus suformuota graži krūtinės forma, atitinkanti paciento lūkesčius.

Pirmojo susitikimo metu chirurgas išklausys jūsų norus, atsakys į visus klausimus ir ištirs jūsų krūtis: įvertins jų simetriją ir dydį, formą, odos elastingumą. Norint pasiekti geriausių rezultatų, pasiruošimas operacijai taip pat yra labai svarbus, todėl turėtumėte: mesti rūkyti likus bent 4 savaitėms iki operacijos; nutraukti aspirino ir kitų preparatų vartojimą, kurie gali padidinti kraujavimo riziką; pasistenkite stabilizuoti kūno svorį. Jums taip pat gali būti atliekamas krūtų ultragarsinis tyrimas.

 Operacija atliekama taikant bendrąją anesteziją, pjūvis paprastai atliekamas aplink areolą, tiesiai žemyn, raukšlėje po krūtine. Norint sumažinti krūtis, chirurgas pasirenka vieną iš dviejų būdų: inkaro mažinimas (atliekant apverstą T formos pjūvį) arba vertikalus sumažinimas (kai reikia pašalinti nedidelį audinių perteklių).

Galutinis poveikis bus akivaizdus po 4 mėnesių, tačiau kūno linijos pokyčiai iš karto matomi – kontūrai apvalesni, krūtys tvirtesnės ir judėti lengviau. Tačiau tam tikrą laiką po operacijos galite jausti diskomfortą, patinimą operacijos vietoje, ir skausmą. Pirmąją dieną po operacijos praleisite klinikoje, tačiau net ir grįžę namo turite laikytis gydytojo nurodymų dėl asmeninės priežiūros.

Taip pat galite rinktis kitas, Jums tinkančias procedūras. Akių vokų operacija yra itin populiari, skaitykite čia ir išsirinkite pagal save.

Scroll to Top