Populiariausios kelionių kryptys 2021 – 2022 metais

Susidomėjimas Lietuva kasmet labai išaugo. Lietuvoje keliauja vis daugiau užsienio ir vietinių turistų. Lietuvos turizmo ministerijos duomenimis, tik 2015 m. Pirmąjį ketvirtį turistų iš Jungtinės Karalystės padaugėjo 40,7 proc., Norvegijos-40,6 proc., Italijos-37,7 proc., Švedijos-20,8 proc., Lenkijos-20,7 proc., Latvijos-16 proc. Vietinis turizmas-12%. Taigi šią vasarą daugelis vietinių lankytinų vietų paskatino ypač didelį keleivių srautą, tačiau šilti orai dar nesibaigė ir galima keliauti rudenį, tačiau ką verta pamatyti Lietuvoje?

Dviračių entuziastai ne viename Lietuvos mieste suras saugių, ką tik nutiestų trasų. Vandens transporto šalininkai šiemet galės išbandyti naujus maršrutus laivais. Iš viso laivybos sezonui parengta 385 km valstybinės reikšmės vandens kelių.

Keliaujančius po Lietuvą džiugins rekonstruoti paveldo objektai, atgimstantys Lietuvos dvarai, atidaryti saugomų teritorijų lankytojų centrai, daugiau apgyvendinimo ir sveikatingumo įstaigų, įvairesnė pramogų ir maitinimo įstaigų veikla.

Vilnius tapo trečiuoju miestu pasaulyje, kuris žiūrėjo, kaip piliečiai „kalba“ su garsių ir piktų veikėjų skulptūromis

Tereikia aplankyti skulptūrą, nuskaityti QR kodą mobiliuoju telefonu ir jums paskambins skulptūroje pavaizduotas herojus. Vilnius parengė 15 tokių skulptūrų ir jas jungiančių maršrutų. Jie kalbėjo lietuvių ir anglų kalbomis, o trys herojai-R. Garry, C. Shabad ir T. Shevchenko-taip pat kreipėsi į turistus gimtąja kalba. Baigiamas įrengti vienintelis sostinėje ir vienas rečiausių muzikos instrumentų – kariljonas. Nuo birželio 23 iki 27 dienos Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje bus galima pamatyti eksponuojamus varpus, o birželio 28 d. vyks iškilminga jų šventinimo ceremonija. Kariljonas  – nauja traukos vieta miesto gyventojams ir svečiams, pagyvinsiantis kultūrinių įvykių nuošalyje likusią Lukiškių aikštę.

Ką aplankyti Kaune? Kas pasikeitė dabar?

Per 6 metus trukusį rekonstrukcijos procesą iš esmės buvo baigtas Kauno karo muziejaus vidaus išdėstymas, atnaujintas fasadas ir apšvietimas. Įrengta nauja ekspozicija ir parodų salė, palengvinanti eksponatų apžiūrą. Jų muziejuje yra beveik 250 000 daiktų. Naudojant išmaniąsias technologijas, rodomi 3D projektoriai, objektyvai ir eksponatų skaitmeniniai vaizdai. Karštą ir lietingą vasaros popietę gera mintis aplankyti Vytauto I pasaulinio karo muziejų.

Kaip nukeliauti į kitą miestą?

Keliaujant ilgus atstumus bei važiuojant kelias valandas nebus progos pavargti, nes mūsų mikroautobusai yra su visais šiuolaikiškais patogumais. Iorouosta.lt transportas yra su patogiomis, atlenkiamomis sėdynėmis, vėsinančiu arba šildančiu oro kondicionieriumi bei nemokamu Wi-Fi, kuriuo galėsite naudotis visos kelionės metu.

Scroll to Top