Kelionė autobusu į darbą: kaip turiningai išnaudoti laiką

Kelionės į darbą pastaruoju metu Lietuvoje tampa vis ilgesnės ir ilgesnės. Moksleiviams sugrįžus į mokyklas, studentams į universitetus, automobilių srautas kaip reikiant padidėjo, o eismas miestuose kaip reikiant suintensyvėjo.

Tai yra viena iš priežasčių, kodėl vis daugiau darbuotojų renkasi kelionę į darbą viešuoju transportu: autobusais arba troleibusais.

Negana to, Lietuvoje sparčiai pradėjus kilti kuro kainoms ir dyzelinio kuro bei benzino kainoms pasiekus neregėtas aukštumas, dažnas lietuvis paskaičiavęs, jog pigiau yra keliauti viešuoju transportu, būtent jį ir renkasi.

Tiesa, važiavimas viešuoju transportu nėra visiems įprastas ir prie jo reikia priprasti. Bene didžiausias skirtumas, jog važiuojant viešuoju transportu nereikia nieko daryti ir tiesiog laukti savo stotelės. Tai kodėl gi šio laiko neišnaudojus kur kas prasmingiau negu tik žiūrėjimui per langą į šimtus kartų matytus pastatus?

Keliaujant į darbą, universitetą ar mokyklą viešuoju transportu be didesnių problemų šį laiką galima išnaudoti kur kas prasmingiau:

Kelionės į darbą viešuoju transportu metu galima naudojantis „Spotify“, „Apple Music“ ar kitomis populiariausiomis klausymo platformomis klausytis mėgstamiausių podcast laidų. Šį laiką galite išnaudoti klausantis jums labiausiai patinkančių arba naudingiausių, edukacinių tinklalaidžių, kasdienėje kalboje tiesiog vadinamų podkastais. Išnaudoti laisvas savo minutes klausydami apie istoriją, politiką, akcijas, pasaulio aktualijas ar tiesiog bet kokią kitą naudingą informaciją.

Jeigu tinklalaidės (ang. Podcast) jūsų visai netraukia, tačiau mėgstate turėti ausines su savimi, laiką keliaujant į darbą galite išnaudoti klausyti audioknygą. Ar yra geresnis būdas išnaudoti tokį laiką negu tiesiog knygos klausymas autobuse ar troleibuse? Daugelio knygas mėgstančių skaityti žmonių sistema yra skaityti vieną knygą ir turint laisvą minutę kitą knygą klausyti per ausines audioknygos formatu. Taip išnaudosite savo laiką dar produktyviau, o perskaitytų knygų sąrašas metų pabaigoje atrodys dar įspūdingiau.

Jeigu savo rytą mėgstate pradėti aktyviai ir iš karto įsijausti į dieną, puikus būdas tai padaryti yra pradėti savo dieną anksčiau. Autobuse galite prisijungti prie savo darbo elektroninio pašto, peržiūrėti, ką praleidote per vakarą, ar nieko nepraleidote dienos eigoje ir kas tiesiog įvyko svarbaus. Atsakykite į elektroninius laiškus dar autobuse, pradėkite savo dieną produktyviai ir turėsite daugiau laiko kitiems darbams kai nuvyksite į savo darbo vietą. Tokia praktika yra itin populiari Didžiojoje Britanijoje, kurioje netgi pradėta svarstyti apmokėti kelionę į darbą, kadangi jos metu daugelis britų jau dirba. O su tokia praktika ne tik sau itin palengvinsite dieną pasidarydami dalį darbų dar pakeliui į darbą, tačiau taip pat užsidėsite didelį pliusą ir prieš savo bosus bei taip sudarysite dar geresnę nuomonę apie save.

Jeigu nė vienas iš aukščiau išvardintų variantų jums nepatinka, jūs visuomet galite pradėti mokytis užsienio kalbą. Kol ryte dar galva yra šviežia, mokytis užsienio kalbą gali būti lengviausia. Šiais laikais yra galybė telefoninių programėlių, kurių dėka užsienio kalbą galite mokytis vos kelias minutes per dieną telefonu ir tai galite daryti bet kur ir bet kada. Jums tik reikia laiko, noro, programėlės telefone bei ausinių.

Žinoma, šį laiką visada galite išnaudoti ir paprasčiau ir tiesiog klausytis muzikos, mintyse susidėlioti dienos planą, išbandyti kazino online, bendrauti su kitais bendrakeleiviais ar tiesiog pasitikrinti socialinius tinklus.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top