Ketinate pradėti sportuoti? Štai keletas patarimų jums

Ką tik pradėjote rimčiau sportuoti arba tik ketinate tuo užsiimti? Yra dalykų, kuriuos būtina žinoti, pradėjus intensyviau sportuoti. Nuo tinkamos mitybos iki poilsio – aptarsime viską po truputį. Šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų žmonėms, norintiems arba jau pradėjusiems sportuoti. 

Žinokite savo pajėgumus

Svarbiausia sportuojant nepersistengti. Įvertinkite savo gebėjimus ir pagal tai nuspręskite, kokio pajėgumo, intensyvumo bus jūsų treniruotės. Atminkite, kad viskas turi būti palaipsniui. Negalite pradėti nuo sunkiausių pratimų, nes, paprasčiausiai, net neįpusėjus treniruotės galite palūžti visomis prasmėmis. Be to, išauga traumų rizika. Geriausia, kad jus prižiūrėtų kompetentingi sportininkai – treneriai.

Tinkamai maitinkitės, norėdami pasiekti maksimalius sporto rezultatus

Dažnai nerimaujame dėl to, ką valgome ir ar vartojame per daug riebalų, o gal per daug kalorijų. Užuot žiūrėję į maistą kaip į priešą, keiskite savo mąstymą ir paklauskite savęs, koks maistas palaiko jūsų kūną geriausioje formoje? Atminkite, kad auksinė taisyklė visuose gyvenimo scenarijuose yra tinkama ir subalansuota mityba. Būkite tikri, kad užtektinai suvartojate baltymų ir dažnai prieštaringai vertinamų angliavandenių – jūsų energijos šaltinio.

Žinokite, kada metas ilsėtis

Sportuoti ar tiesiog mankštintis kasdien yra gerai – taip išlaikoma disciplina ir rutina. Tačiau labai svarbu duoti savo kūnui pailsėti, kitaip tariant, žinoti ir jausti, kada metas padaryti nedidelę pertrauką. Tuo metu, kai ilsitės, leidžiate atsistatyti raumenų audiniams, pailsėti fiziškai bei psichologiškai. Poilsis – labai svarbi gerų rezultatų sporte sudedamoji dalis. Taip pat, atkreipkite dėmesį į metą, kada einate ilsėtis. Venkite ilgų vakarų. Geriau džiaukitės ankstyvais rytais, nes kaip žinia, miego valandos iki vidurnakčio padvigubėja kokybės prasme. 

Nepamirškite maisto papildų

Kad ir kokia puiki ir subalansuota jūsų mityba būtų, ne visada galima savo organizmą aprūpinti visomis būtinomis maistinėmis medžiagomis. Bet nesijaudinkite, tai nėra misija neįmanoma. Žmonija tobulėja, todėl jūs galite sporto metu sunaudotas medžiagas kompensuoti vartodami maisto papildus. Tai saugus ir lengvas būdas gauti tai, ko stokoja jūsų mitybos racionas. Tai ypatingai galioja vegetarams bei žaliavalgiams. Pirkite papildus sportui iš stipriausias.lt ir apsirūpinkite maisto papildų atsargomis.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top