Dažnai pasitaikantys klausimai apie mezgimą

Prieš keletą dešimtmečių megzti ar nerti mokėjo turbūt kone kiekviena Lietuvos moteris, tačiau ilgainiui, deja, šis praktiškas užsiėmimas prarado savo populiarumą. Ir to priežastis gana aiški – kai galime nuvykti į parduotuvę ir nusipirkti praktiškai bet ką, kam sėdėti valandų valandas ir megzti, tiesa? 

Tačiau po daugelio apsipirkimo patirčių žmonės ėmė pastebėti, kad greitoji mada nėra geras sprendimas, o pramoniniu būdu megztas megztinis ar kojinės tikrai neatstos rankomis megzto daikto kokybės ir grožio. Taigi, pastaraisias metais matyti šioks toks susidomėjimas mezgimu. Tačiau daugelis mieliau renkasi įsigyti rankų darbo gaminius iš kitų tai darančių, užuot patys tuo užsiimtų. Nepaisant to, yra drąsuolių, norinčių šio amato mokytis, deja, neturinčių močiučių ar kitų žmonių savo aplinkoje, pakankamai nusimanančių apie tai. 

Taigi, paruošėme keletą atsakymų į dažnai užduodamus klausimus.

Ko man reikia, jei noriu pradėti megzti?

Norint pradėti tai daryti, jums reikia kai kurių pagrindinių įrankių. Pradedantiesiems labai rekomenduojame įsigyti storus virbalus ir gana storus siūlus. Tai labai palengvina mokymąsi ir neleidžia nusiminti – su storais virbalais ir siūlais mezgimo rezultatas pasireiškia labai greitai.

Pačioje pradžioje turėsite žinoti bent pačius pagrindus: kaip užmesti mezgimo akis, kaip megzti ir kaip baigti darbą. To gali išmokyti artimas žmogus, o toliau galite mokytis savarankiškai, pvz., stebėdami vaizdo įrašus internete.

Reikia pasirinkti tinkamus siūlus

Prieš nusprendžiant pirkti konkrečius siūlus, įsitikinkite, kad jie tiks jūsų sumanytam projektui. Jei kalbame apie naujagimiams skirtus daiktus, tokius kaip kojinės ar kepurės, geriausia – vilnoniai siūlai. Ir pageidautina, kuo labiau šiurkštūs, nes pirmaisiais gyvenimo mėnesiais kūdikiams rekomenduojama dėvėti vilnones kojines, kad skatintų kraujotaką pėdutėse, tad šiurkštesni vilnos siūlas tai darys efektyviau.

Jei drabužius ar pledą megsite jau ūgtelėjusiam kūdikiui, rekomenduojame įsigyti merino vilnos siūlus, kurie yra tobuli visomis prasmėmis, pradedant geromis termoreguliacinėmis savybėmis, baigiant estetišku vaizdu ir švelnumo viršūne. Merino vilnos siūlai yra mėgiami mažamečių vaikų mamų bei žiemos sportu užsiimančių žmonių, kadangi merino vilnos pluoštas puikiai izoliuoja šilumą, užtikrina gerą oro cirkuliaciją, nesugeria nepageidaujamų kvapų, yra antibakterinis bei hipoalergiškas.

Jei esate pradžiamokslis, rekomenduojame pradėti tobulinti savo įgūdžius su kiek pigesniais siūlais, tačiau bet kokiu atveju, mezgimo siūlai turi būti kokybiški.

Kokio dydžio megztas pledas tiks kūdikiui?

Neįsivaizduojate, kaip dažnai girdime šį klausimą. Jūsų pasirinktas antklodės ar pledo dydis priklauso nuo to, kam ketinate ją/jį naudoti. Pagalvokite, ar tai dažniau guls į mažojo lopšį ar bus apvyniojama apie kojas vežimėlyje, išeinant pasivaikščioti į parką.

Antklodė ar pledas, skirtas kūdikiui, gali būti maždaug 65 x 80 cm dydžio. O kap žinoti, kiek kamuoliukų siūlų jums reikės? Paprastai kiekviena profesionali siūlus parduodanti parduotuvė turi siūlų skaičiuoklę, kurioje galite įrašyti visus prašomus duomenis ir siūlų kiekis bus apskaičiuotas automatiškai.

Kodėl mezgama iš viršaus į apačią?

Megzdami drabužį iš viršaus į apačią, lengviau pritaikysite jį pagal savo poreikius. Pavyzdžiui, lengviau pasimatuoti drabužį dar tik jo gamybos procese, taip pat reguliuoti tam tikrus matmenis.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top