Kas yra komandinis darbas?

Nesunku pastebėti, kad darbas svarbus mums visiems. Tai – ne tik puiki galimybė realizuoti save bei įgyvendinti įvairius profesinius sumanymus, bet ir taip pat – gauti atlygį už atliekamą darbą. Tačiau ir tai – dar ne viskas: nesunku pastebėti, kad šiandien galimos ypač įvairios darbo rūšys. Ne išimtis yra ir komandinis darbas. Tad, koks jis? Kokie yra šio darbo ypatumai?

Visų pirma, verta apžvelgti komandinio darbo sampratą. Taigi, galima sakyti, kad komandinis darbas yra toks darbas, kuomet žmonės dirba grupėje, kuri pasiekusi tokį integracijos lygį, kai veiklos efektyvumas priklauso nuo vaidmenų pasiskirstymo.

Taip pat svarbu akcentuoti, kad kiekviena tokia grupė turi ir savo lyderį.

Visgi, būtų naivu tikėtis, kad komandos nesusiduria su jokiais sunkumais. Jų tikrai yra ne vienas. Visų pirma, verta akcentuoti, kad komanda, tai – darinys, kurį sudaro ne vienas asmuo, tad gali būti sukurtos sąlygos įvairiems neigiamą įtaką turintiems veiksniams: apkalboms, patyčioms, mobingui ir t.t. Taip pat svarbu akcentuoti, kad neretai išryškėja ir nuomonių skirtumai. Kita vertus skirtingos nuomonės nebūtinai lemia konfliktus – pastebėta, kad komandos, kuria netrūksta skirtinų požiūrių, yra kur kas kūrybiškesnės. Taip pat svarbu palaikyti palankų mikroklimatą komandoje, tai galima padaryti įvairiais būdais.

Komandos vadovas arba lyderis taip pat turi žinoti, kad pačių geriausių rezultatų komanda pasieks tik tuo atveju, jei efektyviai bus išnaudotos darbuotojų stipriausios savybės.

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad tai, kokio dydžio bus komanda dažnu atveju priklauso nuo darbo pobūdžio bei apimties, tačiau dažniausiai formuojamos 3 – 8 asmenų komandos.

Na, o, jei apie tai norite sužinoti daugiau, tai dar daugiau įdomių ir svarbių faktų rasite http://www.stop-acta.lt/kategorija/verslas/.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top