Dažnai valgydami šiuos produktus, išvengsite dantų problemų 

Visi norime išvengti dantų problemų. Tačiau tai bus įmanoma  tik tada, jei elgsimės atsakingai. Belieka tik pridurti, kad tinkamai formuodami maisto racioną, irgi galime turėti gražią šypseną. Taigi, ką turėtume valgyti kuo dažniau?

Vištienos blauzdelės

Galite galvoti apie krūtinėlę be odos kaip apie sveikiausią vištienos dalį. Tai puikus pasirinkimas, jei norite sulieknėti. Na, o vištienos blauzdelės turi geresnes sveikatingumo savybes sveikiems dantims, kadangi jose gausu kolageno. Kolagenas taip pat yra labai svarbus jūsų dantenų sveikatai, kadangi trūkstant jo, dantenos tiesiog ims silpnėti. 

Taip pat labai svarbu atminti, kad vištienos kaulų sultinyje yra daug maistinių medžiagų ir kolageno. Visa tai naudinga jūsų ir jūsų burnos sveikatai, ir jūsų ir stipriems dantims.

Petražolės 

Vaistažolės turi daug gydomųjų savybių. Įrodyta, kad petražolės turi daug antibakterinių medžiagų. Tyrimai parodė, kad jose taip pat gausu antioksidantų. Petražolėse esantys fitonutrientai gali padėti jūsų bendrai sveikatai. Petražoles tikrai lengva įtraukti į savo kasdienį racioną, kadangi tai puikus priedas prie salotų ir daugybės kitų jūsų patiekalų. Taigi, kaip matyti, jas įtraukti į savo racioną galite įvairiais būdais, tačiau svarbiausia atminti, kad jos ne tik naudingos jūsų kūnui, bet ir gali natūraliai naikinti blogą burnos kvapą.

Česnakas

Jau seniai žinoma, kad česnakai yra naudingi kūnui ir dantims. Jis  ne tik suteikia skanų skonį maistui, be ir taip pat labai naudingas jūsų burnos sveikatai. Česnakai pasižymi antibakterinėmis savybėmis, tai dėl svarbaus česnako komponento, vadinamo alicinu. Alicinas paverčia česnaką priešgrybeliniu, antivirusiniu ir antibakteriniu produktu. Taip pat įrodyta, kad alicinas padeda kovoti su burnos gerųjų bakterijų disbalansu. Taip pat naikinamos blogosios bakterijos, sukeliančios dantų ligas. Taigi, kaip matyti, maistas gali būti ne tik skanus, bet ir labai naudingas  – padėti palaikyti puikią dantų bei dantenų būklę. Na, o tuo atveju, kai, visgi, rimtų problemų išvengti nepavyksta, verta kreiptis į specialistus, kad būtų įvertinta situacija bei parinkti geriausi sprendimai. Jei aktuali specialistų pagalba, daugiau informacijos galite rasti www.pilene.lt/specialistai/odontologai.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top