marinuojami-vaisiai-darzoves

Marinuojame daržoves: keli patarimai, kurie padės džiaugtis skaniu ir vaizdingu maistu

Lietuviai labai puikiai išnaudoja posakį, kad žiemai roges reikia ruošti dar vasarą. Dažnai ruošimasis trunka ir rudenį, tačiau svarbiausia, kad kai lauke oras jau gana blogas – čiuožti nuo kalniuko galima greitai ir paprastai. Apie ką mes?

Šįkart apie daržovių marinavimo malonumus, kurie aktyviausi vasaros metu, tačiau kai kurie rūpinasi mišrainėmis ir rudenį. Tiesiog tokiu atveju perka daržoves pigiau ir jas marinuoja, kadangi valgyti savas mišraines yra kur kas skaniau ir tuo pačiu jos sveikesnės. Dažniausiai papildomai naudojami lipdukai ant stiklainių, kuriuose rašoma – kas kur yra marinuota.

  1. Geriausia stiklainius marinavimui paruošti jau iš vakaro. Tokiu atveju marinavimo dieną neteks susidurti su darbų gausa. Kruopščiai juo išplaukite, išvalykite ir užklijuokite paruoštas etiketes.
  2. Nepamirškite, kad pasirenkamas konservavimo būdas turi būti vertinamas pagal planuojamų konservuoti daržovių rūgštingumą. Tai reiškia, kad vienoms labiausiai tinka marinavimas, kai tuo tarpu kitos dažniausiai konservuojamos.
  3. Labai svarbu, kad visas konservuojamas stiklainis būtų maksimaliai užpildytas iki pat viršaus, iki stiklainio kaklelio. Tuomet neliks oro tarpų, taip pat pavyks išvengti produkto surūgimo.
  4. Konservuojant taip pat labai svarbu naudoti ir tinkamus dangtelius. Daugelis norėdamas sutaupyti renkasi jau kartą naudotus, tokius, kurie yra surūdiję. Tai blogas pasirinkimas, kadangi jie ne tik blogai prisispaudžia, tačiau taip pat ir skatina rūdijimą, gaminio gedimą.
  5. Konservavimo metu galima naudoti tik sausus dangtelius. Juos sukite su specialiomis priemonėmis, kurios padeda maksimaliai prispausti dangtelį prie stiklainio.
  6. Jeigu stiklainis sušlapo – nuvalykite vandenį. Taip pat patikrinkite, ar vanduo nesugadino etiketės, kurioje yra žymima, koks tai patiekalas.
  7. Baigus marinuoti rekomenduojame stiklainius apversti aukštyn kojomis. Palaikykite taip bent jau vieną parą. Paskui jau galima normalioje pozicijoje išdėstyti ten, kur jie lauks, kol bus suvalgyti.

 

Jeigu norite žiemos metu mėgautis labai skaniomis mišrainėmis – tokiu atveju marinavimas bei raugimas yra geriausias būdas ilgam laikui išsaugoti daržoves. Juolab, lipdukai ant stiklainių padės Jums visada žinoti – kokiu tiksliai pagardu mėgausitės.

Scroll to Top