Kelionių žinynai (2 dalis)

„Po Lietuva su šeima“ leidinio pavadinimas jau pats pasako, kam ši knyga puikiai tinka. Ypač norint pirmą kartą parodyti savo vaikams išskirtinius mūsų šalies objektus. Čia pateikiami išskirtiniai ir vertingiausi 25 maršrutai po visą Lietuvą, tiek įvairiomis transporto priemonėmis (dviračiu, automobiliu, motociklu), tiek pesčiomis. Kelionių žinynas padės visai šeimai ne tik geriau pažinti Lietuvą, bet ir gerai praleisti laiką. „Po Lietuva su šeima“ pritaikytas kelionėms su vaikais, nes čia pateikiamos įvairos lankytinos vietos, objektai, muziejai, parkai, žaidimų aikštelės. Taip pat ir aktyvios pramogos, todėl net ir patiems mažiausiams nebus sunku bei nuobodu keliauti.

Itin įdomus leidinys yra „Iškylos Lietuvoje“. Žinoma, ši knyga labiau tinkanti vasaros sezonui, bet tuo pačiu pritaikyta ir visiems metų laikams. Tai yra pirmoji tokio tipo knyga Lietuvoje, kurioje atskleidžiamos skirtingų Lietuvos regionų ir vietovių kulinarinės tradicijos. Pateikiama daugiau nei 20 įvairiausių kelionių maršrutų, kartu su 150 receptų, skirtų iškiloms gamtoje. Receptai yra pritaikyti kiekvienam maršrutui individualiai remiantis to krašto etnografija, istorija bei valgių tradicijomis. „Iškylos Lietuvoje“ kelionių žinynas gausus įvairiausių patiekalų receptų, skirtų būtent gaminti gryname ore. Tai lengvai ir greitai paruošiami patiekalai ir kasdienių maisto produktų. Taip pat leidinyje gausu patarimų, kaip skaniai iškepti mėsą ant laužo, žarijose bei žarijų duobėje.

Paskutinis kelionių žinynas yra „Lietuva. 100 vietų“. Tai knyga, kurioje pristatoma 100 gražiausių Lietuvos kampelių, kuriuos kiekvienas žmogus gali aplankyti. Tai lyg 100 progų pažinti iš naujo mūsų kraštą, jį išnaujo įsimylėti. Leidinio autoriai tiki, kad ši knyga paskatins aplinkinius suprasti, jog gyvename nuostabioje šalyje. Ši knyga yra puiki dovana ne tik artimiesiems, bet ir šalies svečiams, nes yra išversta ir į anglų kalbą. Todėl bus siurprizas ir įsimintina dovana kiekvienam.

Scroll to Top