Kelionių žinynai

Negalima neigti, kad Lietuvoje nėra gražių vietų , kur galima tikrai ką nors gražaus pamatyti. Juk mes turime ne tik nuostabaus grožio miškus, parkus, ežerus, bet ir jūrą bei kopas. O taip pat unikalius gamtos kūrinius, etnografinį paveldą. Juk negalime užmiršti dar ir dvarų bei pilių grožio, o kur dar muziejai ir aikštės. Tad išties po mūsų kraštą pakeliauti tikrai įdomu bei verta. Jei planuojate keliauti aplink Lietuvą, tai jums vertėtų pasidomėti keliais informaciniais leidiniais, kurių dėka susikursite patogų maršrutą bei nepraleisite ne vieno lankytino objekto. Kelionių žinynai vertingi dėl to, kad juose yra įvairiausių kelionių tikslų tiek pėsčiomis ar transporto priemonėmis, o kartu nurodyti net 1100 įdomiausi ir žymiausi Lietuvos objektai. Kelionių žinynai yra iliustruoti, juose tikslingi žemėlapiai bei papildoma informacija apie lankytinas vietoves ir objektus.

Nors jums ir atrodo, kad tikrai nebėra ką Lietuvoje dar pamatyti, tačiau jūs klystate. Jei esate aktyvus ir mėgstanti pramogauti, tuomet pasiėmę kelionių žinyną „Įdomios kelionės po Lietuvą aktyviai“ pakeliausite po mūsų šalį aktyviai bei pasisemsite vertingų žinių. Šis informacinis leidinys yra skirtas tiems, kurie mėgsta adrenaliną bei aktyvias pramogas, nes jame yra pateikiama 70 geriausių idėjų, kaip praleisti laiką važinėjant dviračiu, plaukiant baidarėmis, laivais, net oro transportu. Žinyne galima rasti net 850 vietovių ir garantuojate, kad tikrai nesate buvę visuose iš jų. Taip pat leidinyje yra naudinga informacinė lentelė, maršrutų ilgiai, trukmė, jie suskirstyti sudėtingumo lygiais, todėl kiekvienas keliautojas ras sau norimą kryptį pagal jam atitinkamus rodiklius.

Kelionių žinynas „Ypatinga Lietuva“ kviečia pakeliauti po Lietuvoje itin saugomas teritorijas. Kadangi mūsų šalis gali didžiuotis miškingais plotais, todėl jie yra stebimi aplinkosaugininkų. Lietuvoje yra net 5 nacionaliniai ir parkai bei 30 regioninių, iki 300 draustinių, ir 6 rezervatai. Tokiai nedideliai šaliai, tokia gausybė žalios teritorijos, kurią kažkaip reikia išsaugoti. Žinoma, nereikia galvoti, jog šios vietos dėl didesnės apsaugos yra nelankomos. Atvirkščiai, čia yra maloniai kviečiami lankytojai. Todėl leidinys „Ypatinga Lietuva“ ir yra skirtas šiems saugomiems objektams aplankyti. Jame pateikiami kelionių maršrutai po nacionalinius, regioninius parkus, draustinius bei rezervatus. Su pažįstama skaitytoja su tai teritorijai būdinga gamtos įvairovę bei retomis gyvūnų ar paukščių rūšimis.

Tęsinį skaitykite Kelionių žinynas (2 dalis)

Scroll to Top