Lauko terasa: geriau medinė ar išklota plytelėmis?

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad medinės terasos įrengimas yra paprastas procesas. Jei turite patirties ir reikalingų įrankių, taip yra iš tikrųjų, o medinės terasos įrengimas yra jūsų kasdienis darbas. Tačiau jei norite džiaugtis greitais ir kokybiškais rezultatais, geriausia medinę terasą įrengti patikėti profesionalui.

Pirmiausia – paskirtis

Pirmas žingsnis prieš statant terasą yra atsakymas į šį klausimą. Koks jos tikslas? Ar ketinate ten surengti didelių draugų susibūrimą? Arba šeimai stalas ir kelios kėdės bus rami vieta atsisėsti? Nuspręskite, ar tai vieta, kurioje pilna šurmulio, ar rami ir atpalaiduojanti vieta. Nuo to gali priklausyti terasos vieta ir dydis. Dauguma lauko terasų yra statomos arčiau įėjimo į virtuvę. Kita vertus, jei jūsų terasa bus poilsio erdvė ir jei leidžia kiemo plotas, ją galima įrengti kiek atokiau nuo namo.

Terasos plotas yra ne mažiau svarbus. Turėtumėte nuspręsti, kiek žmonių norite patalpinti terasoje. Galbūt ateityje norėsite įsirengti židinį, todėl turėtumėte iš anksto apsvarstyti plotą, kurį jam galima skirti.

Kokios terasos yra madingos

Dažnai naudojami trys pagrindiniai terasų stiliai: simetriški namai, asimetriški namai ir neįprastos formos, derantys su namu. Netradicinių formų terasos yra labai populiarios, ir tokie sprendimai labai traukia akį tiek terasų viduje, tiek išorėje. Pasirinkus terasos dydį ir stilių, kitas labai atsakingas žingsnis yra pasirinkti terasos grindis, nes tai lemia ne tik bendrą išvaizdos išvaizdą, bet ir grindų priežiūrą.

Medinės terasos pasirinkimas

Klasikinis pasirinkimas yra lauko terasa su medinėmis grindimis. Vienas iš didžiausių medienos privalumų yra tai, kad ji tinka beveik bet kur, tačiau atminkite, kad ši medžiaga reikalauja daugiau priežiūros ir yra linkusi pilkėti. Medinės terasos kaina priklauso nuo jos dydžio, pasirinktų medžiagų ir kitų reikalingų detalių. Kai norite laikyti minkštus lauko baldus, dažniausiai pasirenkate medinę terasą, dengtą stogu. Tokiu atveju medinė lauko terasa gali būti gera erdvė namams išplėsti vasarą, leidžianti mėgautis lauko veikla lietingomis ir saulėtomis dienomis. Tokiu atveju medinei terasai šalia namo nereikia dengti stogo, o medinė lauko terasa taps atvira erdve mėgautis saule. O medinių terasų įrengimas bus greitesnis, pigesnis ir paprastesnis.

Medinės terasos įrengimo kaina taip pat priklauso nuo kitų priedų (laiptų, turėklų) ir, žinoma, nuo pasirinktų medžiagų. Terasos statybai naudojame praktišką ir ekonomišką impregnuotą pušies, maumedžio medieną. Ieškantiems prabangesnių variantų galime suteikti egzotiškų miškų medieną. Medinių terasų statyba iš aukštos kokybės medžiagų yra investicija į jūsų ateitį.

Paprastai tariant, rinkdamiesi medinę terasą, turėtumėte atkreipti dėmesį ne tik į medienos rūšį, bet ir į tvirtinimo sistemą. Svarbu, kad tvirtinimo detalės nepažeistų lentų, tuo pačiu leidžiant joms šiek tiek judėti. Jei norite paprastos grindų priežiūros be ilgaamžiškumo, tuomet rekomenduojama rinktis sintetines grindų dangas – medienos kompozitus. Tai yra dažai, pagaminti iš medžio ir plastiko mišinio. Šiuo metu, renkantis lauko terasas su medinėmis grindimis, patirsite ir gausite šiaurietišką išvaizdos stilių. Kai objektai integruojami su gamta, mes daug dėmesio skiriame natūralioms medžiagoms ir augalams bei stengiamės terasą sujungti su kiemu, kad būtų gaunamas geriausias rezultatas.

Scroll to Top