Lankytinos vietos Palangoje

Lietuva gali didžiuotis savo pajūrio kraštu, ne vien dėl to, kad jūrų uostas augina šalies ekonomiką, bet ir dėl to, kad čia kasmet atvyksta gausybė turistų iš viso pasaulio. O ypač vasaros metu jie apsilanko viename iš lankomiausių pajūrio kurortų. Ši vieta be abejonės yra Palanga, kuri kiekvienu vasaros sezonu yra tikras traukos objektas tiek jauniems, suaugusiems ar pagyvenusiems žmonės. Šis miestas ne tik žavi savo jūra, kopomis, smėliu ar pramogomis, bet ir lankytinomis vietomis, kurios kiekvieną kartą pritraukia vis daugiau ir daugiau lankytojų. Todėl norime Jums pristatyti vieną iš labiausiai lankomų vietų visoje Palangoje, žinoma be Basanavičiaus gatvės – tai Botanikos sodą bei Tiškevičių dvarą.

Botanikos sodas, dar kitaip vadinamas Birutės parku yra pačioje Palangos širdyje, tačiau tuo pačiu atokiau nuo miesto šurmulio. Parkas skirtas ramiems pasivaikščiojimams, jaukiems pokalbiams. Čia vis dar stovi legendinės skulptūros su kuriomis tikriausiai esame bene kiekvienas įamžintas. Tiek su Liūtu bei Egle žalčių karaliene. Gražiai sutvarkyta aplinka ir šalia esantis didingas dvaras, tiesiog perkelia mus į visiškai kitus laikus. Esant šiame botanikos sode net neatrodo, kad visai šalia yra jūra, o pats parkas tiesiog ramina savo jaukumu. Beje, Birutės parkas priklausė grafams Tiškevičiems, todėl vasaros sezonu, norint priminti jų laiku, kiekvieną ketvirtadienį galima sutikti autentiškus grafų personažus, ramiai vaikščiojančius po savo sodą. Čia Botanikos parko valdžia stengiasi sodo svečiams dovanoti ne teatralų įspūdį, bet visišką tikrumą.

Botanikos sodas yra įkurtas būtent grafo Felikso Tiškevičiaus žemėje, kuriame yra ne tik parkas, bet ir išlikęs grafo dvaras, kuris šiuo metu priklauso Lietuvos dailės muziejui. Dabar šiame dvare simboliškai yra įsikūręs Gintaro muziejus, kuris laikomas vienu lankomiausių objektų visoje šalyje. Įspūdinguose rūmuose laikomi tik unikalūs ir išskirtiniai gintaro eksponatai, kurių visa suma yra apie 5 tūkstančiai. Šiame muziejuje lankytojai gali ne tik iš arčiau pamatyti gintaro kūrinius, bet ir susipažinti su gintaro susidarymo, gavybos, apdirbimo etapais. Tačiau muziejus nėra skirtas vien gintarui, juk čia gyveno iš grafų šeima. Todėl dabartiniai dvaro savininkai neužmiršo Tiškevičių ir pirmame rūmų aukšte atkūrė dvaro interjerą, kuris pasakoja apie to meto šeimininkų gyvenimą dvare.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top