Deimantų sertifikavimas

Deimantų sertifikavimas

Ar kada nors, kuomet įsigijote deimantus, domėjotės, ar jie yra sertifikuoti? Deimantų sertifikavimas yra labai svarbus dalykas ir norint juos įsigyti, būtina pasidomėti, ar jie yra sertifikuoti. Nors Lietuvoje prabavimo rūmai tikrina visus Lietuvoje esančius deimantus, rubinus ir kitus brangakmenius. Tačiau vis tiek atsiranda tokių žmonių, kurie pardavinėja nesertifikuotus juvelyrinius dirbinius. Todėl reiktų į tokius pirkinius žiūrėti atsakingiau.

Į įvairių brangakmenių pirkimą reikėtų žiūrėti kaip į tam tikrą verslą, kuomet investuoji didelę sumą. Juk investuotojai versle pirmiausia gerai įsitikina ar verta investuoti į tam tikrą dalyką, ar tai pasiteisins. Taip ir paprastiems žmonėms reiktų žiūrėti į prabangios juvelyrikos pirkimą. Reiktų iš pradžių įsitikinti, ar pardavėjas, jei tai nėra specializuota parduotuvė, yra patikimas, ar deimantai, rubinai ar safyrai yra sertifikuoti ir ar kainos yra normalios.

Niekuomet nerekomenduočiau pirkti tokių brangių pirkinių iš “random” žmonių, nes dažniausiai jus apgaus, nebent jei norite pirkti tikrai, tuomet vykti kartu su specialistu, kad jis apžiūrėtų, kad jūs neliktumėt apgauti. Nes dažnai žmonės pradeda vykdyti savo verslą, apgaudinėdami kitus, parduoda ir kitą dieną jūs jau nerasite to žmogaus. Todėl perkant tokius pirkinius reikia elgtis labai atsargiai ir atsakingai, kad jūs neliktumėt nukentėję.

Deimantų sertifikavimas, specializuotose parduotuvėse, mano manymu, yra privalomas, kuomet jis yra, jūs tikrai neturite dėl ko pergyventi, kad jūs liksite apgautas, juolab tai specializuota parduotuvė, tai jos turi būti tikrinamos kvalifikuotų specialistų. Kita vertus, kaip jau minėjau, kad Lietuvoje prabavimo rūmai tikrina visus deimantus, safyrus, rubinus. Taigi jums belieka nepasiduoti blogiems norams gauti deimantus pigiau ir nepirkti pas nepatikimus žmones ar nespecializuotose parduotuvėse, nes norint nusipirkti pigiau deimantus, greičiausiai jūs nukentėsite labiau, negu sumokėję didelę sumą, bet už tai jūs gausite normalią prekę.

Scroll to Top