Turistas be kuprinės, kaip be rankų

Kiekvienas mūsų nori patirti kelionės džiaugsmus. Tačiau, kad kelionė būtų patogi, visuomet bent minimaliai reikia jai pasiruošti. Nesvarbu, ruošiatės keliauti po Lietuvą ar po tolimiausius pasaulio kampelius – vienas svarbiausių dalykų yra kuprinė. Tikras kelionių entuziastas tai tikrai žino, juk kur kitaip susidėti visus reikalingus daiktus ir daiktelius. O kai kuprinė ant pečių ir rankos būna laisvos. Tada galite ne tik žiūrėti, bet ir lytėti dar neatrastus, kelionėje surastus, niekučius. Tačiau kyla klausimas, kokia ta patogiausia kuprinė turėtų būti. Taigi tai ir aptarsime, pagal kokius kriterijus rinktis kuprinę.

Pirmasis kuprinės tipas galėtų būti visiškai paprastas. Jeigu keliaujate kur nors netoli, arba ruošiatės visą laiką vaikščioti po miestą ir grožėtis architektūros statiniais, jums tikrai nereikia įmantrios, didelės turistinės kuprinės, užteks ir paprastos. Kuprinė, kurioje galėsite įsidėti gertuvę, sumuštinių indėlį, piniginę bei apylinkės žemėlapį, jums bus kaip tik.

Tačiau jeigu išsiruošėte į Alpes, tada jau kuprinės reikalavimai ganėtinai skiriasi. Dažniausiai keliautojai renkasi tokią kuprinę, kurioje galėtų susidėti visą reikiamą inventorių. Taigi prieš perkant kuprinę, reikia pagalvoti, ką su savimi imsite į kelionę ir kiek tai užims vietos. Ir tik tada atitinkamai tokios talpos ją pirkti. Taip daryti yra geriausia, nes tokiu atveju nenusipirksite per didelės arba per mažos kuprinės. Dažniausiai rekomenduojamas viduriukas yra 50 litrų talpos kuprinė, kurioje galėsite kompaktiškai susidėti visus jums reikalingus daiktus ir tokiu būdu neprisikrauti nereikalingo šlamšto. Juk kuo kuprinė didesnė, tuo daugiau norisi įsidėti, tačiau nepamirškite, kad jums ją teks nešioti patiems ant savo pečių.

Kitas labai svarbus dalykas yra patogumas. Labai svarbu įsitikinti, kad toji kuprinė jums bus patogi. Tai nereiškia, kad jeigu su ta kuprine jums nepatogu kelionės metu, tai ji yra bloga, tiesiog ji netinka jūsų kūno sudėjimui, stuburo linkiams. Todėl rekomenduotina kuprinę matuotis su svoriu, kad iškarto pajaustumėte, kas negerai. Juk kelionės metu nesinešiosite tuščios kuprinės. Ji tikrai svers ne vieną kilogramą.

Taigi, rinktis kuprinę kelionei yra labai svarbus dalykas. Jeigu nenorite savo atostogų sugadinti dėl kamuojamų nugaros skausmų, prieš renkantis pasidomėkite, kokia kuprinė jums ir jūsų kelionės tipui bus tinkamiausia.

Scroll to Top