viesasis transportas kaune

Apie viešąjį transportą Kaune

Kaip ir Vilniuje taip ir Kaune yra išvystyta plati ir aktyviai naudojama viešojo transporto industrija. Kai kurie netgi sako, kad Kaunas šiuo klausimu yra pranašesnis už vilniečius. Tad tiems, kuriem dar neteko naudotis viešuoju transportu Kauno mieste, ką reikėtų žinoti norint paprastai ir be problemų pasiekti kelionės tikslą?

Ką reikia žinoti apie viešąjį transportą Kaune? Svarbu nepamiršti, kad Kaunas neturi popierinių bilietėlių, nebent brangesnius, kuriuos galima įsigyti pas vairuotoją. Kaune jau nuo 2012 metų yra naudojama elektroninė kortelė skirta bilietų pildymui – Kauno miesto kortelė. Studentai Kauno mieste gali važinėtis su 80% nuolaida ilgo termino bilietams ir 50% nuolaida trumpalaikiams bilietams. Svarbu pasinaudojus lengvata, kelionės metu su savimi reikia turėti dokumentą (Lietuvos studento pažymėjimą arba ISIC kortelę) įrodantį, kad turite gauti Jums priklausančią lengvatą. Kartinio bilieto kaina naudojantis e. kortele yra 0,58eur be jokios nuolaidos. Jeigu pakankamai dažnai naudojatės viešuoju transportu, bet nepakankamai, kad pildytumėte mėnesiui, visgi rekomenduojama įsigyti Kauno miesto kortelę, kadangi vienkartinis bilietas (be lengvatų) pas vairuotoją kainuoja 0,80eur.

Kauno mieste šiuo metu yra šešių rūšių viešojo transporto priemonės. Tai būtų funikulieriai, troleibusai, autobusai, greitieji autobusai, maršrutiniai taksi (kitaip dar vadinami mikroautobusais) ir taksi. Kaune yra daugybė maršrutų, kurių pagalba pasieksite Jums reikalingą vietą. Dauguma keleivių dabar turi išmaniuosius telefonus ir gali iškart susiplanuoti sau pigiausia, greičiausią ir patogiausią maršrutą, kelių mygtukų paspaudimu. Tam yra skirta Kauno viešojo transporto aplikacija, taip pat labai gerai išvystyta TRAFI programėlė (kuri beje yra naudojama jau visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose). Kaune savaitgaliais maršuruoja naktiniai 13N,14N troleibusai ir 37N autobusas. Deja naudodamiesi šių transporto priemonių paslaugomis, turėsite pirkti bilietą iš vairuotojo.

Kaune šiuo metu taip pat galima pamatyti realaus laiko lenteles, tai yra ekranai stotelėse, kurie rodo tikslų (kartais nuklystama nuo tvarkaraščių) viešojo transporto atvykimo, išvykimo laiką kas padeda tiksliai planuoti kelionės laiką (transporto priemonių tikslų atvykimo laiką taip pat galima rasti ir TRAFI programėlėje). Daugiau apie viešąjį transportą Kaune galima sužinoti jų oficialiame tinklapyje www.kvt.lt.

Scroll to Top