Kas yra svarbiausia vaiko raidoje?

Vaikus į darželį tėvai atiduoda ne tik todėl, kad patys galėtų eiti į darbą, bet ir todėl, kad mažieji išmoktų bendrauti su kitais vaikais, veikti komandoje, lavintų vaizduotę, socialinius įgūdžius, įgautų pasitikėjimo savo jėgomis, taptų savarankiški.

Kas pirmiausiai yra daroma, kai mažylis patenka į privatų darželį?

Pirmieji vaiko buvimo darželyje metai deda pagrindus, kurie pravers ateityje. O pats svarbiausias dalykas – tai glaudus bendradarbiavimas tarp tėvų ir darželio auklėtojų. Privačiuose darželiuose daroma viskas, kad vaiko raida vyktų nuosekliai ir sklandžiai. Pirmiausiai yra stengiamasi, kad privačiame darželyje vyraujanti atmosfera būtų tokia pat jauki kaip ir namuose. Tik tada vaikas jausis saugus ir atsipalaidavęs, be įtampos.

Kokiomis savybėmis privalo pasižymėti privačių vaikų darželių auklėtojos?

Privačių darželių auklėtojos privalo puikiai išmanyti apie vaikų raidą ir jos etapus, būti geros psichologės, imlios naujovėms. O kas svarbiausia – jų širdis turi būti mylinti, o akys – visa stebinčios. Taip auklėtojos mažylius ne tik apgaubia širdies šiluma, bet ir skatina juos drąsiai tyrinėti supantį pasaulį, užklupus nesėkmėms mokina jas įveikti, prireikus, nepasisekusias veiklas pradėti iš naujo. Šiuose darželiuose išryškinamas vaiko unikalumas, puoselėjama jo savigarba ir saviraiška.

Kokios vaikų lavinimo priemonės yra naudojamos privačiuose darželiuose?

Kadangi išorinis pasaulis, kuris vaiką supa anapus darželio bei namų durų yra labai veržlus ir įvairialypis, tai vaiką yra būtina ugdyti visapusiškai. Tuo tikslu privačiuose darželiuose yra naudojamos pačios įvairiausios metodikos, nes įvairovė padeda rasti pačius geriausius sprendimus. Kad vaikai suprastų, ko iš jų norima, su jais bendraujama jiems suprantamiausia žaidimų kalba.

Koks yra pagrindinis privačių darželių ugdymo siekis?

Privačiuose darželiuose dirbantys pedagogai pirmiausiai galvoja apie tai, kad jų auklėtiniams, kai jie pradės mokytis pradinio ugdymo įstaigose, netrūktų būtinų pagrindinių įgūdžių, kad jie būtų emociškai stiprūs, gebėtų glaudžiai bendradarbiauti su naujo kolektyvo bendruomene. Kad jie ir toliau išliktų savarankiški, gebantys apginti savo nuomonę bei sėkmingai įsilietų į sudėtingesnį ugdymo procesą. Tai ir yra pagrindinis kiekvieno privataus darželio kolektyvo tikslas.

Scroll to Top