Gipso profiliai ir plokščių konstrukcijos

Tie, kurie atlieka gipso kartono plokštes ir montuoja profilius, žino, kad konstrukcijos stabilumą garantuoja sunkesni, sunkiau pjaunami ir sunkiau lankstomi profiliai. Jei rėmas yra stabilesnis ir nesilenkia gręžiant, jis tinkamiausias. Neatsiejama sauso statybinio metalo profilio ar profilio rėmo dalis yra gipso kartonas. Jis paprastai montuojamas ant profilio rėmo. Gipso profiliai naudojami pertvaroms, sienoms ir luboms montuoti. Rėmas užpildytas mineraline vata, kuri tarnauja kaip fiksuota laikančiosios konstrukcijos plokštė, ir atlieka šilumos bei garso izoliacijos vaidmenį kartu su kitomis konstrukcinėmis dalimis ir yra svarbi konstrukcijos atsparumo ugniai užtikrinimo dalis. Kaip svarbus bet kokio pastato stabilumo pagrindas, profilis yra labai svarbus rėmo konstrukcijoje, ypač jo stabilumas ir jungtys.

Tiek horizontalius, tiek vertikalius profilius galima išplėsti trimis būdais: sujungiant vienas su kitu, sujungiant galus ir naudojant papildomus CW profilius sujungimui, sujungiant galus ir naudojant papildomus UW profilius sujungimams sustiprinti. Persidengiančioje srityje profilis tvirtinamas specialiomis replėmis arba replėmis-kniedėmis.

Profiliai, gipso plokščių konstrukcijoms

Gipso plokščių apdailos cinkuoto plieno profiliai pagal montavimo paskirtį skirstomi į pertvarų ir lubų profilius. Sienos ar pertvaros pažymėtos raidėmis CW arba UW, o lubos – UD arba CD. Raidė C arba U nurodo konfigūracijos failo konfigūraciją, o W arba D – tikslą.

Standartinis profilio plokštės storis yra 0,6 mm, tačiau kai kuriais atvejais naudojamas 2 mm profilis (UA profilis), kuris yra būtinas, kai reikalingas didesnis atsparumas tvirtumui ir deformacijai, pavyzdžiui, montuojant durų angas ar pakabinamas lubas.

UA profilis yra sujungtas su lubomis (grindimis ir lubomis), specialiais UA kampais, su ertmėmis laidams. UA profilis ir UA kampas nėra sujungti savisriegiais, o tik įkišti į „ausis“. Pats profilio plotis gali būti nuo 50 iki 150 mm, priklausomai nuo numatomos statinės apkrovos ar garso izoliacijos reikalavimų, o ilgis – nuo 2,6 iki 4 m.

Šioje svetainėje galite rasti visas su statybomis susijusias medžiagas ir prekes, viena iš jų yra laidų kabelio laikikliai, jei Jums reikia statybos prekių apsilankykite.

Scroll to Top