Turizmas Anykščiuose

Anykščiai – tai miestas šiaurės rytų Lietuvoje, netoli Utenos miesto. Tai miestas, kuriame gausu lankytinų vietų ir tikriausiai visos dienos neužtektų tam, kad būtų aplankytos lankomiausios šio krašto vietovės. Tačiau pagrindines iš jų būtų nuodėmė neaplankyti, nors kartą per savo gyvenimą. Turizmas Anykščiuose buvo gana aprimęs, čia apsilankydavo tik turistai, moksleivei, nes šiame mieste yra gausybe istorinių vietų, kur gyveno Lietuvai labai svarbūs ir didingi žmonės. Dabar šiame krašte atsiradusios pramogos ir apžvalgos bokštas vėl prikėlė Anykščius ir čia kiekvieną dieną, o ypač savaitgaliais plūsta būriai lankytojų ne tik iš Lietuvos, bet ir viso pasaulio. Todėl dabar apžvelgsime, ką siūlo turizmas Anykščiuose ir kokias vietas yra būtina aplankyti šiame krašte.

Laimės žiburys, yra nepakartojamas bokštas su gilia mintimi. Šis yra pastatytas ant Liudiškių kalvos bei skirtas rašytojui Jonui Biliūnui, kaip paminklas jo gyvenimui bei nuveiktiems darbams atminti. Nors pats rašytojas mirė Lenkijoje bei ten buvo palaidotas, jo valia amžinai atgulti Lietuvoje buvo įvykdyta ir jo palaikai buvo palaidoti būtent ant šios kalvos. 1958 metais ant kapo buvo pastatytas 14 metrų aukščio paminklas iš tašytų Anykščių krašto akmenų ir pavadintas rašytojo apsakymo pavadinimu „Laimės žiburys“. Ši vieta yra itin lankyti žmonių, dėl savo kilnios prasmės. Čia žmonės atranda ramybę, todėl ši vieta tokia ir populiari Anykščiuose.

Puntuko akmuo, tai antrasis pagal dydį Lietuvoje esantis akmuo. Čia jis stovi Anykščių šilelio kraštovaizdžio draustinyje, kur yra įsikūręs ir populiarusis apžvalgos Lajų takas. Akmuo yra gamtos, mitologijos ir istorijos paminklas, kuris yra apsuptas įvairių istorijų. Jau nuo mažens visiems vaikams yra pasakojama Puntuko atsiradimo istorija, kad tai velnio neštas akmuo, norint nugriauti bažnyčią, tačiau velnias šį akmenį pametė ir taip jis atsidūrė būtent šioje vietoje. Ant akmens yra iškaltas Lituanicos lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno portretai bei jų testamento žodžiai visai tautai. Tai lyg atminimas pagerbiant šiuos žuvusius pilotus.

Turizmas Anykščiuose taip pat svarbus ir dėl to, kad čia yra siaurasis geležinkelis, kitaip vadinamas Siarukas. Tai traukos objektas, kuris turi svarbią istoriją. Tai praėjusio šimtmečio projektas, kurį liepė nutiesti Caro valdžia. Šis geležinkelis tarnavo keleiviams vežti bei medienai gabenti ir tai buvo pagrindinė susisiekimo priemone, kai dar nebuvo autobusų. Siaurukas – lankytina vieta, kuriame yra įsikūręs ir muziejus, kur eksponuojami įvairūs tarpukario objektai.

Miestas vilioja lankytojus muziejų, pramogų gausumu. Tai puiki vieta ir aktyviam bei pasyviam poilsiui. Turizmas Anykščiuose itin išvystytas, čia netrūksta nei lankytinų vietų ar objektų, nei kaimo sodybų bei vietų, kur galima skaniai pavalgyti. Į Anykščius tiesiog privalu atvykti, nes tai unikalaus paveldo bei kultūros kraštas.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top