Turizmas Molėtuose

Molėtai, tai rytų Lietuvos miestas, daugiau nei 40 kilometrų nuo sostinės Vilniaus nutolęs miestas. Tai itin ežeringas bei ramus kraštas, kuriame sėkmingai vystosi turizmas. Šis miestas dabar yra itin populiarus tarp turistų, šalies svečių, kurie nori pasimėgauti gamtos tyrumu arba vandens pramogomis. Turizmas Molėtuose plečiasi dėl to, kad čia daug žalios aplinkos, o šalia to dar prisideda ir gausybe ežerų, kurių yra net 300. Taip pat negalima pamiršti ir lankytinų vietų, kur poilsiautojai traukia ne tik pasigėrėti reginių, bet ir daugiau sužinoti apie istoriją bei tradicijas.

Turizmas Molėtuose įdomus tuo, kad šalia poilsio dar galima ir apsilankyti muziejuose, parkuose. Vienas iš įdomiausių lankytinų poilsiautojų vietų šiame mieste yra vienintelis Europoje Etnokosmologijos muziejus. Tai yra vienintelis ir pirmas tokio tipo muziejus pasaulyje. Muziejaus lankytojai šioje vietoje sužino, koks yra žmogaus ir visos žmonijos ryšys su Kosminiu pasauliu. Kokios įtakos Kosmosas turi mūsų gyvenimui, tradicijoms, apeigoms, materialiniai esybei, mokslui, technikai, menams ir taip toliau. Šiame muziejuje galima išvysti tikrą meteoritą bei ji palaikyti rankose, taip pat pasikelti į 30 metrų aukštį ir pasižvalgyti po nuostabias Molėtų apylinkes. O nakties metu galima stebėti žvaigždes per muziejuje esantį teleskopą. Etnokosmologijos muziejuje kiekvienas Visatos fanatikas ir ne tik suras sau įdomią pramogą bei įgis žinių. Taip pat poilsiautojams ir miesto svečiams siūloma užsukti į Molėtų astronomijos observatoriją, kur taip pat galima daug sužinoti apie astronomijos raidą, teleskopus, dangaus kūnus ir kitus svarbius objektus Visatoje.

Taip pat negalime pamiršti ir žvejybos, juk Molėtai yra ežerų kraštas, todėl ir žvejyba šiame mieste ne tik klesti, bet ir turi savo simbolį. Tai Ežerų žvejybos muziejus, kuriame yra surinktas visas žvejų paveldas ir eksponuojamas Mindūnų amatų centre. Čia didžiausias dėmesys yra kreipiamas į tradicinius amatus, tinklų nėrimą, žvejybinių mazgų rišimą. Taip pat svarbi yra ir kulinarija, juk žuvienė yra vienas iš tradiciškiausių patiekalų, kuris yra gaminamas jau ilgus amžius. Taip pat Amatų centre vyksta ir kitos edukacinės programos, tokios kaip, vilnos vėlimo, keramikos, žvakių liejimo pamokos ir kitą.

Scroll to Top