Biologiniai nuotekų valymo įrenginiai: kur mitas, o kur – tiesa?

Didelė dalis gyventojų turi patys spręsti nuotekų tvarkymo klausimą. Ir nors šiuo atveju randami ypač įvairūs  sprendimai, dėmesį verta atkreipti į tai, kad tikrai ne visi jie yra geri. Na, o vienas geriausių bei paprasčiausių būdų tinkamai tvarkyti nuotekas, nuotekas, yra šiam tikslui skirti valymo įrenginiai. Biologiniai valymo įrenginiai – vis labiau ir labiau populiarėjantis pasirinkimas. Tai, pats metas apie juos sužinoti daugiau. 

Nuotekų valymo įrenginiai nuotekos išvalo taip puikiai, kad pateisinami lūkesčiai, kurie yra nurodyti Nuotekų tvarkymo reglamente, o taip pat užtikrina antrinį vandens panaudojimą

Tiesa. Gera žinia ta, kad nuotekų valymo įrenginiai pasižymi labai aukštu išvalymo koeficientu. Tokiu aukštu, kad išvalytos nuotekos pateisins reikalavimus, kurie yra išdėstyti Nuotekų tvarkymo reglamente. Taigi, tai reiškia, kad pasirinkusieji šiuos įrenginius, užtikrins efektyvų nuotekų tvarkymą, o taip pat – išvengs administracinės atsakomybės. Tačiau ir tai – dar ne viskas: taip pat svarbu akcentuoti, kad būtent šie įrenginiai užtikrins ir antrinį vandens panaudojimą. Kadangi nuotekos yra išvalomos ypač puikiai, verta pažymėti, kad vanduo tampa tinkamas naudoti dar kartą, pavyzdžiui,  įvairių augalų laistymui arba transporto priemonių plovimui. Tad, belieka tik daryti išvadą, kad biologiniai nuotekų valymo įrenginiai leidžia tausoti labai svarbius išteklius, t.y., vandenį, o taip pat – taupyti pinigus.

Nuotekų valymo įrenginiai veikia labai garsiai bei skleidžia nepageidaujamus kvapus

Mitas. O tuo pat metu – ir labai gerai žinia visiems, kurie nori ne tik efektyvaus, bet ir komfortiško nuotekų tvarkymo proceso. Dėmesį verta atkreipti į tai, kad nuotekų valymo įrenginiai iš tiesų veikia labai tyliai, o taip pat – neskleidžia nepageidaujamų kvapų. Taigi, įsigydami tokį įrenginį, galite būti tikri, kad nuotekos bus tvarkomos ne tik efektyviai, tačiau ir ypač komfortiškai – nei jūsų, jei jūsų kaimynų kasdienybės netrikdys nepageidaujami kvapai ar garsai. 

Nuotekų valymo įrenginys kainuoja labai brangiai

Mitas. Nors kokybiško nuotekų valymo įrenginio neįsigysite vos už kelis šimtus eurų, svarbu pastebėti, kad tokiam pirkiniui gali būti taikoma nuolaida, o tai yra labai gera proga sutaupyti. Taip pat svarbu akcentuoti ir tai, kad išlaidos, kurias patirsite įsigydami tokio pobūdžio įrenginį, net neturėtų būti vertinamos kaip išlaidos, o tiesiog kaip puiki investicija, siekiant sukurti švaresnę, ,saugesnę, estetiškesnę aplinką, o taip pat – kaip galimybė taupyti savo pinigus bei tausoti svarbius išteklius, t.t., vandenį.

Valymo įrenginius galima įsigyti tik sostinėje

Mitas. Iš tiesų, nuotekų valymo įrenginiai yra parduodami įvairiuose šalies miestuose. Taigi visai nesvarbu, kokioje šalies vietovėje gyvenate, tikrai turėsite galimybę įsigyti tokio pobūdžio įrenginį, pavyzdžiui, spauskite čia, jei, pavyzdžiui, domina valymo įrenginiai Alytuje

Valymo įrenginius yra labai sunku prižiūrėti, be to, jie reikalauja kasdienės priežiūros, tad bus neįmanoma išvykti iš namų ilgesniam laikui

Mitas. Gera žinia ta, kad tokio pobūdžio valymo įrenginiai pasižymi tikrai nesudėtinga priežiūra. Taigi, belieka tik pridurti, kad jei anksčiau jums niekada neteko susidurti su tokio pobūdžio įrenginiu, galite būti tikri – su jo priežiūra susitvarkysite kuo puikiausiai. Tačiau net ir tai – dar ne visos geros žinios; svarbu akcentuoti ir tai, kad tokio pobūdžio įrenginiai nereikalauja kasdienės priežiūros, todėl juos įsigijus, tikrai bus galima išvykti iš namų ilgesniam laikui. 

Taigi, dabar jau galite būti tikri, kad apie biologinius  nuotekų valymo įrenginius, žinote visus svarbiausius faktus: jie tylia veikia bei neskleidžia nepageidaujamų kvapų; ypač efektyviai išvalo nuotekos bei užtikrina antrinį vandens panaudojimą, o taip pat – juos galima įsigyti įvairiuose šalies miestuose.

Scroll to Top