Kokie automobiliai dažniausia vagiami Lietuvoje?

Daugelis žmonių galvoja, kad privalomasis automobilio draudimas yra niekam nereikalingas ir tai tik draudimo kompanijų nutarimas, kuris padės gauti daugiau pinigų. Juk kiek aplinkui yra transporto priemonių, o kiek vagysčių? Tarkim, draudimo bendrovės siūlydamos apsidrausti automobilį, siūlo ir papildomas sąlygas padėsiančias apsaugoti savo turtą, tačiau žmonės skeptiškai žvelgia į tai, kadangi galvoja jog automobilio šiais laikais niekas nevagia. Taip, gal viso automobilio niekas jau nevagia, tačiau kad vagia iš pačio automobilio tai yra visiška tiesa. Ir tokių atveju užregistruojama kiekvieną dieną vis daugiau, tad draudimas automobiliui būtinas (https://www.ld.lt/privalomasis-draudimas), bet su papildoma sąlyga dėl vagysčių dar labiau, o ypač jei gyvenama ten, kur nusikalstamumas yra didelis.

Transporto priemonė yra tiek pat vertinga, kiek ir bet koks materialus bei brangus turtas, tad jo netekimas, ar patiriami nuostoliai yra skaudūs, todėl svarbu būti pasiruošusiam viskam. O jei dar galvojate, kad privalomasis draudimas yra niekam nereikalingas ir tai turėtų būti pačio žmogaus sprendimas, tai klystate. Geriau pabandykite įsivaizduoti, jei jūs padarytumėte eismo įvykį neturėdami draudimo, arba į jus atsitrenktų automobilis be draudimo. Iš kieno kišenės būtų mokami pinigai? Kaltininko. O kaip žinome, automobilio remontas šiais laikais nėra pigus malonumas, todėl ir draudimas automobiliui dabar yra būtinas, ypač ten, kur didelis eismas.

Draudimo bendrovės pastebi, kad žmonės vis dažniau draudžiasi KASO automobilio draudimu, ir perka papildomą apsaugą nuo vagysčių, ir nesvarbu kokio modelio yra automobilis. Kodėl, juk dažniausiai vagia prabangius automobilius. Tiesa, tačiau pastebima, kad kokių automobilių daugiausia kelyje, tie ir yra apvagiami bei pavagiami. Ir nesvarbu koks modelis ar kokio senumo yra automobilis, jeigu yra populiarūs seno modelio „Audi“, „BMW“ tai jie ir yra vagiami. O per paskutinius metus pastebima, kad labiausiai saugoti reikia ne prabangiuosius „Porsche“ „Ferrari“, bet „Volkswagen“, „Toyota“ „Audi“.

Išties draudimas automobiliui su papildoma sąlyga dėl vagysčių kainuoja nepigiai, tačiau draudimo bendrovės įvertina rizika ir pagal tai skaičiuoja draudimo sumą. Juk tai, kas yra paklausu plačioje rinkoj, yra paklausu ir juodoje. Todėl žmonės turėtų sunerimti ir savo automobilius saugoti labiau, kadangi tai vertingas turtas, kuriam reikia apsaugos.

 

Scroll to Top